Nippo-Vini Fantini-Europa Ovini verder zonder Ponzi en Tizza

Nippo-Vini Fantini-Europa Ovini verder zonder Ponzi en Tizza

foto: Sirotti

zaterdag 24 november 2018 om 16:31

Nippo-Vini Fantini-Europa Ovini begint met 17 renners aan het nieuwe seizoen. Dit laat teammanager Francesco Pelosi weten aan Cicloweb. De ProContinentale ploeg neemt afscheid van onder meer Simone Ponzi en Marco Tizza, die hierdoor in extremis op zoek moeten naar een nieuwe werkgever.

Het vertrek van de 31-jarige Ponzi is niet geheel verrassend. De Italiaan – die aan zijn eerste seizoen bezig was bij de ploeg – wist dit jaar geen aansprekende resultaten te boeken. “Simone wist dat hij het dit seizoen moest laten zien. Je komt vanzelf op een punt waarop het minder gaat, zeker na een carrière van tien jaar. Hij heeft de leeftijd bereikt om er mee op te houden”, is Pelosi duidelijk.

“We wilden Tizza behouden”
Het feit dat Nippo-Vini Fantini-Europa Ovini afscheid neemt van Tizza, is daarentegen wél verrassend. De 26-jarige coureur heeft namelijk een uitstekend seizoen achter de rug. Zo eindigde hij in de Volta Limburg Classic (2e) en de Trofeo Matteotti (3e) op het podium, en werd hij vijfde in de Giro della Toscana.

“We wilden hem ook behouden”, aldus Pelosi. “Maar we hebben niet de financiële middelen om hem een nieuw contract aan te bieden. We vinden het jammer dat hij nu in een lastig parket zit. Hij verdient het om zijn carrière voort te zetten bij een mooie ploeg.”

Juan José Lobato koerst ook in 2019 voor de Italiaanse ploeg – foto: Sirotti

Zeven vertrekkers, vier aanwinsten
Naast Ponzi en Tizza neemt de Italiaanse ploeg ook afscheid van de Roemeense sprinter Eduard Michael Grosu (Delko-Marseille Provence-KTM) en de Japanners Marino Kobayashi en Kohei Uchima. Met boegbeeld Damiano Cunego en Alan Marangoni vertrekken er ook twee Italianen: beide renners hebben een punt gezet achter hun carrière.

Teammanager Pelosi heeft de afgelopen weken geanticipeerd op het vertrek van dit zevental. Zo wist hij Moreno Moser te verleiden tot een overstap. De 27-jarige puncheur – die naar eigen zeggen enkele moeilijke jaren achter de rug heeft – moet Nippo-Vini Fantini-Europa Ovini aan overwinningen helpen.

Daarnaast trok de formatie met Alejandro Osorio en Ruben Dario Acosta twee Colombiaanse klimgeiten aan. Vooral Osorio staat te boek als een talent. Zo werd hij dit jaar zesde in de Giro d’Italia U23. De 22-jarige Italiaan Giovanni Lonardi is de laatste aanwinst. De ProContinentale formatie rekent met Marco Canola, Juan José Lobato en Ivan Santaromita ook op enkele ervaren krachten.

Selectie flag-it Nippo-Vini Fantini-Europa Ovini voor 2019
flag-it Nicola Bagioli
flag-es Joan Bou
flag-it Marco Canola
flag-it Damiano Cima
flag-it Imerio Cima
flag-co Ruben Dario Acosta
flag-jp Sho Hatsuyama
flag-jp Masakazu Ito
flag-es Juan José Lobato
flag-it Giovanni Lonardi
flag-it Moreno Moser
flag-jp Hidito Nakane
flag-jp Hiroki Nishimura
flag-co Alejandro Osorio
flag-it Ivan Santaromita
flag-jp Hayato Yoshida
flag-it Filippo Zaccanti

Dit artikel delen:

2 Reacties

Mwielerfan 24 november 2018 om 17:47

Moser een puncher?

0
josi 24 november 2018 om 19:34

Nee, er staat puncheur. Bij puncher denk ik eerder aan Moscon.

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone