Nippo-Vini Fantini en GM Europa Ovini fuseren

Nippo-Vini Fantini en GM Europa Ovini fuseren

foto: Sirotti (archief)

vrijdag 8 september 2017 om 18:36

Nippo-Vini Fantini gaat de krachten bundelen met het continentale GM Europa Ovini. De ProContinentale formatie en de continentale ploeg gaan in 2018 verder als een profploeg. Daarnaast komen er een beloftenploeg en een juniorenteam voor het talent in de regio.

Gabriele Marchesani, manager van GM Europa Ovini, heeft het nieuws vandaag bevestigd. “Het is een project dat al een aantal jaren bezig is”, zegt hij tegen de regionale televisiezender Rete8. “Valentino Sciotti (erevoorzitter van Nippo-Vini Fantini, red.) en ik zijn vrienden met onze gezinnen en wij zijn allebei voorstander van het fietsen in de Abruzzen. Daarom hebben wij in het algemeen belang van het Italiaanse wielrennen besloten te fuseren.”

Bij Nippo-Vini Fantini is Damiano Cunego de grootste naam. Met Julian Arredondo, Marco Canola, Eduard Michael Grosu en Ivan Santaromita staan nog meer bekende namen onder contract.

Dit artikel delen:

7 Reacties

123poetertjes 8 september 2017 om 20:42

Goed voor beide partijen denk ik. De helft van GM is 22 of jonger, dus die kunnen allemaal mooi in het beloftenteam. Parrinello, Tizza en Pacchiardo zullen vermoedelijk oversteken, prima renners om in te zetten voor contikoersen. De gebroeders Cima zijn al aangekondigd, Edi heeft bijgetekend en ook Canola, Cunego, Kobayashi en Bagioli staan ook nog onder contract. Nu moet de vaste kern (Stacchiotti, Berlato, De Negri, Bisolti, Santaromita en Marangoni) ook nog even blijven, paar Scusijapanners erbij en je houdt weer een prima selectie over.
Filosi vertrekt en Marini moeten ze ook gewoon lozen. Benieuwd wat ze met Arredondo gaan doen, die is nu al wel erg lang aan de kwakkel, sneu voor hem.

Forza Nippo! Sympathiekste ploeg in het Italiaanse circuit.

Titaantje 8 september 2017 om 20:59

Lijkt me een goede keuze om de Giro-kansen te vergroten. De giro vraagt de italiaanse pct ploegen al enkele jaren om meer visie en opleiding. Dit is een goede stap die de RCS hopelijk ook op waarde schat.

SCIC 8 september 2017 om 21:43

RCS geeft de laatste jaren de voorkeur aan buitenlandse ploegen. Met de start in Israel lijkt een plaats al wel vergeven. Van het viertal Nippo, Wilier, Bardiani en Androni zullen er wel een of meerdere thuis moeten blijven.

brianbentert 8 september 2017 om 23:03

Dit is wel een hele slimme zet. Misschien wel de kans voor de nieuwe ploeg om ook weer (meer) Italiaanse sponsors aan te trekken en zodoende door te groeien. Wellicht zelfs stilletjes dromen van ooit weer een Italiaanse WT ploeg. Al denk ik dat dat op korte termijn niet gaat gebeuren met conti niveau renners / toevoegingen van GM Europa.

Wel opvallend dat er nu weer een italiaanse conti ploeg minder is. Waren er nog maar 3 dit jaar. Amore et Vita en Uniero beiden geen Italiaanse licentie meer.

Plavka 9 september 2017 om 10:00

Nippo-vini
De ploeg met het mooiste fietsmerk.

Jean Dumas 9 september 2017 om 15:21

Wat is er met Arredondo? Sinds 2014 geen uitslag meer gereden.

brianbentert 9 september 2017 om 15:41

@Jean Dumas
Problemen met zijn heup waardoor hij ook rugklachten ontwikkelde. Loopt hij al tijd mee te sukkelen jammer genoeg.

Headlines

Materiaalzone

Populair