Nils Politt over toekomst Katusha-Alpecin: “Ik heb een plan B”

maandag 23 september 2019 om 14:31
Nils Politt over toekomst Katusha-Alpecin: “Ik heb een plan B”

foto: Cor Vos

Nils Politt verkeert nog altijd in onzekerheid over zijn toekomst. Of eigenlijk verkeert zijn werkgever Katusha-Alpecin nog in onzekerheid en is Politt afhankelijk van wat gebeurt bij de WorldTour-formatie. Mocht de ploeg instorten, dan heeft de Duitser een alternatief. “Ik heb een plan B, maar daar wil ik niet over praten. Eerst wil ik duidelijkheid of ik kan blijven”, zegt hij tegen Cyclingnews.

Katusha-Alpecin is hard op zoek naar een samenwerking om de ploeg voort te zetten. Naar verluidt is een fusie met Israel Cycling Academy aanstaande. “Dit is zeker geen fijne situatie”, reageert Politt. “Tot nu toe hebben we geen nieuws en moeten we wachten. Oktober is niet ver weg en ik denk dat ze dan toch iets besloten moeten hebben. Ik heb een plan met mijn manager, maar bovenal heb ik een contract. Als de ploeg doorgaat, dan blijf ik.”

“Ik moet zelfs blijven. Ik heb een tweejarig contract en moet nog een jaar rijden voor Katusha”, legt de Duitse nummer twee van Parijs-Roubaix uit. “Het zou beter zijn als we in juni of juni een duidelijke situatie hadden. Veel goede renners zijn al naar andere teams gegaan en dus is de markt niet meer hetzelfde als eerder dit jaar. Ik moet het accepteren en er het beste van maken. Het was in ieder geval een goed jaar voor mij en nu moet ik mij weer focussen op de klassiekers van volgend jaar.”

Eerder werd Politt al gelinkt aan Deceuninck-Quick-Step, maar voor die transfer een mogelijkheid wordt, moet nog veel duidelijk worden over Katusha-Alpecin.

Dit artikel delen:

8 Reacties

Chasse_patate 23 september 2019 om 14:34

Zonde als deze gast naar DQS zou gaan.

FritsvanHoefelen 23 september 2019 om 14:49

Hoop dat Sunweb een potje vrij houdt

TijmenCamps 23 september 2019 om 14:55

Zou wel een leuke aanwinst zijn voor TJV

jessevdalen 23 september 2019 om 15:18

Je begint op kelderfan te lijken tijmen

Veloburto 23 september 2019 om 15:05

Zou een vet goede knecht zijn voor TJV op het vlakke

jessevdalen 23 september 2019 om 15:18

Als je denkt dat politt gaat knechten is je realiteit sowieso ver te zoeken.

the student 23 september 2019 om 15:56

Zou een vet goede kopman zijn voor team jumbo visma in de klassiekers…

zo beter?

mic1984 23 september 2019 om 19:17

Past bij Dqs. Zou veel meer winnen. Zoals een terpstra dat ooit deed. TJV is net als ineos een ploeg aan het worden voor de rondes. Klassiek gaan ze niet al teveel voorstellen

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair