Nils Eekhoff twee jaar langer bij opleidingsploeg Sunweb

Nils Eekhoff twee jaar langer bij opleidingsploeg Sunweb

Nils Eekhoff aan het woord - foto: Marcel Koch

vrijdag 28 september 2018 om 11:37

Nils Eekhoff heeft zijn contract bij Sunweb met twee jaar verlengd. De verbintenis van het Nederlandse talent van 20 jaar geldt voor de opleidingsploeg van Sunweb. Eekhoff begon in 2017 bij de Development-selectie.

Eekhoff wist in zijn eerste jaar Parijs-Roubaix voor beloften te winnen en zegevierde dit jaar in de proloog van de Istrian Spring Trophy. Daarnaast werd hij tweede op het NK tijdrijden voor beloften en eindigde hij als tweede in Les Triptyque des Monts et Chateaux. Dit najaar mocht de talentvolle coureur als stagiair al proeven aan het profbestaan bij Sunweb. Hij reed de Tour of Britain en sprintte in de slotrit naar de achtste plek.

Drie nieuwelingen van 18 jaar
Sunweb heeft daarnaast drie nieuwe renners gepresenteerd voor de opleidingsploeg: Edo Maas (18), Ben Katerberg (18) en Ludvig Wacker (18). Zij tekenen allemaal een contract voor twee jaar, tot het einde van 2020.

Maas deed mee aan een talentendag van Sunweb in Duitsland. Hij won vorig jaar de E3 Harelbeke voor junioren en was dit jaar vierde in Parijs-Roubaix voor junioren. Katerberg is Canadees kampioen op de weg en in het tijdrijden in de U19-categorie. Hij behaalde ook tweede plaatsen in de chrono’s van de Tour de Gironde and Tour de L’Abitibi. De Deen Wacker wist in 2017 Gent-Wevelgem voor junioren te winnen, dit jaar eindigde hij als tiende in Parijs-Roubaix in diezelfde leeftijdsklasse.

Dit artikel delen:

3 Reacties

AWestie 28 september 2018 om 12:38

De nummer twee van gister rijdt ook in 2019 voor Sunweb development https://www.rad-net.de/nachrichten/mayrhofer-faehrt-2019-fuer-development-team-sunweb-salmon-verlaengert-vertrag;n_45329.html – Misschien oud bericht, maar sinds gisteren weer een stukje relevanter.

assen 28 september 2018 om 12:51

Goed en leuk te weten AWestie!

Dyllanw 28 september 2018 om 16:47

Een Canadees bij Sunweb development? Voorbode van de komst van Cervelo? Zitten nog wel een paar leuke talenten bij Silber die dan misschien wel interessant zijn.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair