Nils Eekhoff krijgt stageplek bij Sunweb, komst Bol bevestigd
foto: Marcel Koch
maandag 16 juli 2018 om 13:57

Nils Eekhoff krijgt stageplek bij Sunweb, komst Bol bevestigd

Nils Eekhoff zal vanaf augustus uitkomen als stagiair voor Sunweb. De voormalig winnaar van Parijs-Roubaix voor beloften maakt de overstap van de opleidingsploeg van Sunweb. Zo maakt de ploeg bekend op zijn website.

De Nederlander is vanzelfsprekend in zijn nopjes met de overstap. “Ik ben erg blij met de mogelijkheid om te leren van en te rijden met de profs van ons team. Ik kijk er erg naar uit de races die komen gaan en ik zal er alles aan doen om een toegevoegde waarde te zijn voor het team”, spreekt Eekhoff dankbaar.

Een van de coaches van Sunweb, Sebastian Deckert, is tevreden met de stappen die Eekhoff zet. “We zijn tevreden met de ontwikkeling die hij doormaakt en we geloven dat zijn tijd als stagiair hem de mogelijkheid geeft om deze voort te zetten op een nieuw en hoger niveau. Hij zal een ondersteunende rol vertolken met de focus op leren. We zijn er zeker van dat dit de perfecte volgende stap is in zijn ontwikkeling.”

Ook Bol en Kanter stagiair
Ook Cees Bol zal zich vanaf 1 augustus als stagiair bij de ploeg voegen. De renner van SEG Racing maakt volgend seizoen zijn opwachting in de WorldTour-formatie. Eerder maakte Sunweb al bekend dat de Duitser Max Kanter later dit jaar de opleidingsploeg voor enkele maanden zal verruilen voor het WorldTour-team.

RIDE Magazine
18 Reacties
Sorteer op:
16 juli 2018 14:00
Rijden Bol en Kanter al vanaf augustus bij de ploeg?
16 juli 2018 14:12
@Vlek. Ja maar als stagiaires. Concreet houdt dat in dat ze nog geen World Tour wedstrijden mogen rijden
16 juli 2018 14:19
Onduidelijk stukje. Betekent dit nou dat hij volgend seizoen wel ''volwaardig'' voor Sunweb rijdt?
16 juli 2018 14:22
Geen Hirschi?? opmerkelijke keuze
16 juli 2018 14:35
Inderdaad, wat iemand al opmerkte, is het niet verstandig een routinier met een gevestigde naam aan te werven. Die jonkies is wel leuk maar die zijn in hun eerste jaar van weinig waarde in de grote rondes. Je ziet nu in de Tour dat het in de bergen maar povertjes is gesteld met de ondersteuning voor TD.
16 juli 2018 14:59
Zijn de bergen al begonnen dan?
16 juli 2018 15:00
mooi dat ze weer wat Nederlanders binnenhalen daar. Maar wat mensen voor in de bergen erbij kan Tom ook wel gebruiken. Het is in de breedte wat smal bij sunweb.
16 juli 2018 15:20
Vermoedelijk hebben ze bij Sunweb heel veel vertrouwen in snelle ontwikkeling van hun jongere klimmers. Want dit zullen geen namen zijn waarvan Dumoulin gerustgesteld gaat slapen. Kelderman ligt alleen maar op de grond, Oomen rijdt voor eigen kansen en Ten Dam is onderhand wel over.
16 juli 2018 16:47
Sunweb levert elk jaar weer in de breedte in !!
16 juli 2018 16:57
@xistnc;

Oomen rijdt voor eigen kansen??
De afgelopen Giro blijkbaar niet gezien...
Hirschi is nog maar 19,die verwacht ik in 2020 over te stappen.
Met vertrek van Bauhaus en mogelijk Teunissen is er ruimte voor klassieke renners.
16 juli 2018 17:02
Sunweb moet wel verjongen /versterken want Curvers / Stamsnijder / ten Dam / Geschke en Frohlinger zijn renners die echt aan vervanging toe zijn ( met alle respect hoor ).
16 juli 2018 17:07
Emanuel Buchmann zou dé perfecte aanwinst zijn voor Sunweb. Jong, Duits, goed bergop. Kan in grote rondes voor Dumoulin rijden en in de heuvelklassiekers, sommige kleinere rondes en evt. een tweede grote ronde in het jaar voor eigen kansen.
16 juli 2018 17:09
@Arema
In verhouding tot zijn eigen prestatie heeft Oomen afgelopen Giro erg weinig voor Tom betekend.
16 juli 2018 17:11
Ieder ploeg maakt zijn eigen afweging.
Met een WT-, opleidings-, en damesploeg, levert Sunweb een substantiële bijdrage aan het wielrennen in het algemeen.
Hamilton heeft al laten zien dat hij op het hoogste niveau bergop van waarde is en zoals Kragh Andersen momenteel rondrijdt, verwacht ik dat hij op het niveau van b.v. Matthews van waarde kan zijn in de bergen.
Een paar jeugdige Australiers, die Roglic nauwelijks van zich af kon schudden bergop in Slovenie, een flutrondje, maar toch...
"Oomen die voor zichzelf rijdt", Ten Dam die Groenewegen ten val brengt" soit!
16 juli 2018 17:13
Zelfs vergeleken met tlj is sunweb bergop erg mager. Tom moet maar weer eens met de vuist op tafel slaan.

off topic, komt er nog een voorbeschouwing van morgen?
16 juli 2018 17:36
Xistnc zelfs Tom spreekt dat tegen als hij praat over de rol van Oome in de voorbije Giro. De beelden laten zien dat hij daarin ook gelijk heeft.

On: terecht dat Eekhoff deze kans krijgt. Erg groot talent en mooie uitslagen al. Die gaat er snel staan in de WT verwacht ik.
16 juli 2018 17:51
Het siert Sunweb dat ze zich vooral richten op het opleiden en laten doorstromen van talent. Met de geldbuidel rammelen om gevestigde namen te halen doen er al genoeg. Gezien de wel heel lage gemiddelde leeftijd van het huidige team verwacht ik wel dat er nog wel 1-2 iets ouderen komen.
16 juli 2018 20:48
Buchmann zou idd een ideale versterking zijn.

Reacties zijn gesloten.