Nils Eekhoff zorgt voor Nederlands succes in Bretagne

woensdag 1 mei 2019 om 16:58
Nils Eekhoff zorgt voor Nederlands succes in Bretagne

foto: Cor Vos (archiefbeeld)

Nils Eekhoff heeft de slotetappe van de Tour de Bretagne (2.2) gewonnen. In Saint-Pol-de-Léon was de jonge Nederlander van de opleidingsploeg van Sunweb de beste op de oplopende finish. De Fransman Lorrenzo Manzin ontfutselde op de laatste dag de leiderstrui van Fabien Lienhard.

Eekhoff sprintte in de straten van Saint-Pol-de-Léon sneller dan Luca Mozzato (tweede) en Lorrenzo Manzin (derde), die de eindzege voor zich opeiste. De Nederlander schoof dankzij de bonificatieseconden aan de finish op naar de derde plek in het eindklassement.

“De boys deden het geweldig vandaag. Ik kon de hele dag energie sparen en met Martin (Salmon) in de lange vlucht hoefden we geen werk te verzetten in de achtervolging”, blikte Eekhoff terug. “Het was echt een snelle finale met de laatste twee kilometer licht oplopend.”

Eekhoff: “Ik gebruikte de lokale ronde om elke keer wat op te schuiven en toen Manzin zijn sprint begon, sprong ik op zijn wiel in de laatste bocht en versnelde ik in de laatste honderd meter. Ik ben erg blij met deze zege, al het harde werk van de ploeg werpt zijn vruchten af.”

Dit artikel delen:

1 Reactie

FritsvanHoefelen 1 mei 2019 om 22:46

Prima uitslagen van de vorige etappes perfect afgerond

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair