Niki Terpstra: “Vol naar de streep gereden”

vrijdag 5 augustus 2016 om 18:37
Niki Terpstra: “Vol naar de streep gereden”

foto: © photopress.be

Niki Terpstra bewees vandaag opnieuw dat hij een van de sterkste renners op kasseien is. De renner van Etixx-Quick-Step wist vandaag in Dwars door het Hageland te zegevieren door zijn medekoplopers op de steile kasseiklim richting de finish te verslaan. “Ik ben gewoon vol naar streep gereden en dat was gelukkig genoeg”, zei hij direct na afloop in het flashinterview.

De 32-jarige renner zei dat het niet eenvoudig rijden was op de kasseien van de Allerheiligenberg. “Het was moeilijk op die steentjes. Je gaat daar niet zo makkelijk omhoog. Toen ik aanging wist ik niet of ik voorsprong had. Ik ben gewoon vol naar streep gereden en dat was gelukkig genoeg.”

De renners moesten onderweg verschillende keren over onverharde wegen koersen. Volgens Terpstra heeft de wedstrijdorganisatie de juiste balans gevonden in het aantal stroken en de moeilijkheidsgraad daarvan. “En als je wint is het altijd leuk”, grapt Terpstra. “Dit was een leuke koers. Het moet niet gekker dan dit. In de toekomst hoop ik hier nog vaker te komen.”

Dit artikel delen:

10 Reacties

Wheely 5 augustus 2016 om 21:20

Hoe zit het met klassement van de Napoleon Games Cycling Cup dan? Aangezien Niki ook al Le Samyn gewonnen heeft…

0
Darth333 5 augustus 2016 om 21:30

Op Eurosport hadden ze het erover dat Niki de leiding over neemt van Groenewegen.

0
pirazzi 5 augustus 2016 om 21:58

Le Samyn won hij op en identieke manier, met iets andere weersomstandigheden.

0
Rondo 5 augustus 2016 om 22:30

Nikki kan ook niet anders, maar wel sterk.

0
Striga 6 augustus 2016 om 03:56

Le Samyn won ie op identieke manier wtf? Daar knalde hij in de wind iedereen uit het wiel. Op het vlakke en op een km of 15 vd meet.

0
PUC* 6 augustus 2016 om 08:17

Wow wat knap als er maar 2 WT teams meedoen

0
DeLuiaardVanLimburg 6 augustus 2016 om 11:39

De zure reacties daargelaten is Niki bij vlagen toch echt een enorme klasbak! In een ‘minder’ jaar wint hij Samyn en nu deze koers. Wat een held.

0
koenp36 6 augustus 2016 om 11:45

Natuurlijk is dit niet hetzelfde als een WT-koers winnen, maar de concurrentie was toch redelijk goed op niveau hoor. Lotto stuurt ook geen watjes naar z’n koers, Van Aert was gewoon sterk en PCT teams hebben ook iets bij te zetten hoor.

Je kan nu eenmaal niet iedere week een WT-koers winnen als je niet Sagan heet, dus dan is dit een mooie overwinning

0
Arry1337 8 augustus 2016 om 23:14

Het probleem met renners als Boom en Terpstra is dat er niet veel wedstrijden zijn waarin zij zich kunnen onderscheiden. Wanneer je dan zoals Niki onderuit gemaaid word in Parijs Roubaix en later in het seizoen een blessure tegen komt waar hij net pas van is hersteld, is het zowat onmogelijk nog te herstellen wat gemist is. Door Samyn en Hageland te winnen doet hij wat hij kan doen, en dat is naar mijn mening erg goed.

0
simplex 8 augustus 2016 om 23:39

Niki in vorm zal toch ook nog wel zijn rol gaan spelen in bijv. Eneco Tour, WK Ploegtijdrit, Parijs Tours en misschien zelfs WK Qatar

0

Headlines

Populair

Materiaalzone