Niki Terpstra staat voor een lange en pittige zomer

Niki Terpstra staat voor een lange en pittige zomer

©Cor Vos

zaterdag 22 juni 2019 om 09:57
Interview

Sterke wedstrijd van Niki Terpstra in Dwars door het Hageland gisteren. Winnen lukte de Total-kopman echter niet. Kenneth Vanbilsen demarreerde op het goede moment en hield vol tot op de streep. “Ik ben niet ontevreden”, vertelde Terpstra achteraf. “Helaas geraakte ik niet ‘los’. Kenneth wel. Ook dat maakt deel uit van de koers.”


Terpstra reed onderweg lek. Geen drama, vond hij. Maar het gooide de tactiek van Total Direct Energie wel overhoop. “Omdat bijna gelijktijdig ploegmakker Adrien Petit te voet stond. Ook Adrien was kandidaat-winnaar. Tot dan hadden we controle over de wedstrijd. Plots viel die weg. Dat was vervelend.”

“Ik geraakte niet los”
Petit werd definitief uit koers geslagen, Tersptra geraakte in de finale wel vooruit in een groepje van negen (later acht) dat voor de zege zou strijden. “Ik voelde me prima. Ik probeerde het ook een paar keer, maar geraakte niet los. Dan wordt het wat gokken. Dat deed Kenneth Vanbilsen uiteindelijk het beste.”

Terpstra vertelde tijdens de Vierdaagse van Duinkerke al dat hij er vanaf de Rondes van Luxemburg en België een goed niveau wilde halen. “Dat haal ik. Alleen zat het de voorbije weken niet altijd mee. Denk maar aan die tijdrit in de Baloise Tour. Vandaag liep alles relatief naar wens, maar was Kenneth de betere. Op het goede moment aanvallen, maakt ook deel uit van het wielrennen. Maar met de vorm zit het wel oké voor de komende weken.”

Drukke zomer
Morgen rijdt Terpstra nog de Elfstedenronde in Brugge. Woensdag volgt het NK tijdrijden, zondag de wegrit. Daarna gaat het naar de Tour. En dan… “Houdt het nog niet op. Want ik heb ook nog het EK in Alkmaar en de BinckBank Tou op het menu staan. Dat is veel en het wordt pittig, ja. En elke koers is belangrijk. Maar ook na de BinckBank moet er nog een mooi programma uitgestippeld worden. Een mix van koersen en trainen, want ook het WK wordt een hoofddoel. “

Dit artikel delen:

7 Reacties

HSV 22 juni 2019 om 10:11

Ik denk dat hij nog wel een mooie zege pakt ergens. Zonder die val in rvv had hij een beter voorjaar gehad met korte uitslagen in rvv en pr. Hij zat attent met zijn ploeg van voren en de vorm was er. Ineens lag hij gestrekt en nu pas is hij weer op niveau aan het geraken. Hij is nog niet voorbij maar gaat een dobber krijgen aan Mathieu die sneller aan de meet is. Een etappe in de Tour zou wel es kunnen lukken dit jaar.

Verweggistan 22 juni 2019 om 10:12

Zijn de wildcards voor BB tour al bekend?

Arry1337 22 juni 2019 om 10:18

Wat zou ik Terpstra graag een jaar in de wereldkampioen trui zien rijden. Volgens mij was hij er in Geelong dichtbij, en in Richmond werd zijn aanval in de late finale ook gecounterd. Hopen dat het dit jaar eens lukt :)

Mwielerfan 22 juni 2019 om 15:06

Hij viel aan in de laatste kilometers, maar was er nooit echt dichtbij

assen 22 juni 2019 om 10:21

Terpstra is geen veelwinnaar. Het WK winnen zal geen sinecure zijn, maar ook ik gun het m zeker. Welke liedje zou ie dan zingen?

Grote Meneer Terpstra 22 juni 2019 om 15:05

Het Wilhelmus

Ab Normaal 22 juni 2019 om 10:40

Heeft Wielerflits toevallig al aan Terpstra gevraagd welke etappes in de Tour hij omcirkeld heeft?

Headlines

Materiaalzone

Populair