Niki Terpstra rijdt Parijs-Nice uit: “Nu naar huis en dan zien we het wel”

Niki Terpstra rijdt Parijs-Nice uit: “Nu naar huis en dan zien we het wel”

foto: Cor Vos

Niki Terpstra reed zaterdag als een van de 61 coureurs Parijs-Nice uit. Wanneer hij nu zijn rentree in koers weer maakt, is ook voor hem onbekend. “Het is een heel rare situatie. Ik ga nu naar huis en dan zien we het wel.”

“Het kan wel eens de laatste koers in de komende maand”, vertelt hij aan de NOS. “Het is allemaal heel onzeker, maar we moeten ons maar aanpassen. Hier in Parijs-Nice heb ik het in ieder geval van dag tot dag bekeken.”

“Ja, de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix staan op het schema, maar de kans dat het doorgaat, is klein.” Jammer voor Terpstra, maar de Noord-Hollander snapt dat het niet anders is, zo eindigt hij: “De koers is niet het belangrijkste wat er is. Er moeten gewoon maatregelen worden getroffen.”

Dit artikel delen:

5 Reacties

guyremgabdel 14 maart 2020 om 22:50

Zopas vernomen uit spanje : afgelasting Vuelta Pais Vasco en GP Indurain

Damien Heuvel 14 maart 2020 om 23:27

Ook nog een bron toevallig ? Of komt het van de buurman om de hoek. ;)

guyremgabdel 14 maart 2020 om 23:31

Die bron woont Zuid-Spanje en werkt bij een sport evenementenbureau dat instaat voor de logistieke steun bij alle spaanse grote koersen. Heb hem vanavond nog aan de lijn gehad. Ze mogen daar enkel nog het huis uit om te gaan werken, voedsel te gaan kopen en medecijnen. Alle winkels zijn er gesloten evenals bars en restaurants. Ook parken en stranden gaan morgen dicht tot … Leger en guardia civil patrouilleert door de straten. Wie betrapt wordt krijgt een boete die oploopt tot 3000€.

Damien Heuvel 14 maart 2020 om 23:38

Okay,

Dankjewel guyremgabdel. Eigenlijk was het ook wel te verwachten natuurlijk.

Met de manier waarop we tot nu toe met dat covid-19 virus zijn omgegaan zal het sowieso nog wel een maand of drie à vier gaan duren voordat er misschien weer gesport word.

In China lopen het aantal besmette mensen na drie maanden ook nog steeds op, (alhoewel wel een stuk langzamer als voorheen.), en daar hebben ze toch echt drastisch ingegrepen vanaf het begin.

Nu zitten wij pas op het punt waar China drie maanden geleden zat, dus eigenlijk verwacht ik er niet al te veel meer van dit seizoen.

Headlines

Materiaalzone

Populair