Niki Terpstra: “Onmogelijk om Kristoff te lossen”
foto: Sirotti
zondag 5 april 2015 om 18:53

Niki Terpstra: “Onmogelijk om Kristoff te lossen”

Niki Terpstra moest vandaag in de Ronde van Vlaanderen alleen zijn meerdere erkennen in Alexander Kristoff. De Nederlander van Etixx-Quick-Step deed er alles aan om bij de Noor weg te rijden, maar dat bleek een kansloze missie. “Ik probeerde hem te lossen op de Paterberg, maar hij reed daar zo’n hard tempo. Ik kon daar gewoon niet harder”, blikte hij terug bij de NOS.

Nadat Terpstra samen met Kristoff boven op de Paterberg kwam, was zijn hoop op een goede afloop behoorlijk geslonken. “Toen wist ik dat het lastig ging worden. De laatste kilometers ben ik wel in zijn wiel gaan zitten en heb ik verteld dat ik ging gokken. Stiekem hoopte ik dat hij een beetje moe was, maar hij was gewoon de beste vandaag.”

Ondanks het mislopen van de overwinning kijkt Terpstra met een goed gevoel terug. “Tweede worden in topkoersen is natuurlijk hartstikke goed. Dus ik kan niet anders dan tevreden zijn. Maar als je zo dichtbij bent, ga je liever voor de overwinning natuurlijk.” Volgende week verdedigt hij zijn titel in Parijs-Roubaix. “Daar start ik met veel moraal. Ik ga er volle bak voor.”

RIDE Magazine
39 Reacties
Sorteer op:
5 april 2015 19:01
Zoals de openingszin van dit artikel al aangeeft was er vandaag maar 1 sterker als Niki. Gewoon fantastisch en slim gereden. Ik hoopte dat ie nog iets zou doen om een sprint te voorkomen maar dat zat er helaas niet in.

Lof en hulde.
5 april 2015 19:29
Niki was vandaag inderdaad the best of the rest. de 2e plaats was gewoon het hoogst haalbare vandaag. na de Patersberg was het eigenlijk gedaan.
5 april 2015 19:29
Terpstra ''redt'' Etixx.. Neem deze man eens weg en ze zijn een nog slechtere ploeg dan Lotto Jumbo :p
5 april 2015 19:38
Waarschijnlijk idd onmogelijk, maar als je het niet probeert is het zeker onmogelijk.
5 april 2015 19:44
@ PDC
Hij kon net aan in het wiel blijven op de Paterberg, dus wat valt er dan te proberen?
Gewoon goed gereden, maar de Noor was veruit te sterk.
5 april 2015 19:45
erg jammer dat er geen extra meer over was in de laatste 5 kms, maar volkomen begrijpelijk, en wat is die gozer toch al jaren nu constant een held, absolute voorjaar-topper.

PS Kristof 'veruit' te sterk is overdreven. Iets sterker (deze koers)
5 april 2015 19:56
In het klimmen Terpstra pijn gedaan, ruimschoots meer kopwerk gedaan en vervolgens van kop af winnen in de sprint.... En dan niet veruit te sterk zijn? :)
5 april 2015 20:04
Ok kan zijn, heb alleen laatste 15 km goed kunnen bekijken ;-)
5 april 2015 20:06
Sportieve en reële reactie van Terpstra, gelukkig geen ' jankverhalen' zoals meestal bij EQS.
5 april 2015 20:26
Sportieve reactie van Terpstra. Dat kan ik wel waarderen.
5 april 2015 20:35
Geweldige koersen rijdt Niki in het voorjaar. Een beetje mazzel ontbreekt telkens. In GW was hij de sterkste en werd tweede, nu was er geen houden aan Kristoff. Daar was hij eerlijk en sportief in. Hoop van harte dat volgende week alles op z'n plek valt voor Niki en hij wint!
5 april 2015 20:58
Gozer heeft hoe dan ook een fantastische koers gereden. Op waarde geklopt, en daar heel duidelijk in. Ik hoop dat de brave huisvaders, bij wie Niki niks goed meer kan doen sinds het Wynants incident, langzaam weer een beetje van deze eigenzinnige en eerzuchtige klasbak gaan houden, want, laten we wel wezen, we mogen in onze zuinige Hollandse handjes knijpen dat er zo'n renner voor de Nederlandse driekleur rijdt.
5 april 2015 21:02
Quote:
we mogen in onze zuinige Hollandse handjes knijpen dat er zo’n renner voor de Nederlandse driekleur rijdt

Volgens mij rijdt hij voor een Belgische sportvoedingsproducent.
5 april 2015 21:39
Beste en gaafste Nederlandse renner. Ik vind het eigenlijk wel een sympathieke en grappige vent, waar de meeste anderen kleurloze muizen zijn. Liever Niki dan die slappe bende die er van de Rabo-ploeg geworden is...
5 april 2015 21:43
en een laminaatmerk
5 april 2015 21:59
@ Passionofcycling
Ahzo ettix zonder terpstra slechter als Jumbo... Kan je me ook even toelichten welke rijders bij jumbo even goed/beter heben gepresteerd dit jaar als Uran, kwiatowski en stybar? Aah juist ja...
5 april 2015 22:25
Beste man van Etixx deze weken. Hoop dat zijn ploeg dat ook eens gaat inzien.
5 april 2015 22:26
Michael_ je geeft hem een platform.
5 april 2015 22:31
Is al 10 jaar één van mijn favoriete renners en waarom.
Behalve dat hij "toevallig" al jaren Nederlands beste eendagsrenner is, sluit ik me voor de andere noodzakelijke eigenschappen van een topper helemaal aan bij de post van sammysosa 20:58

edit. Dit jaar zal een bondcoach in overleg met TLJ hem niet kunnen passeren. Vergt wel enige aanpassing om met de gele mannen in team te presteren.
5 april 2015 22:48
@PdC; jij supporteert liever voor Kittel (toen ie voor Skill reed) dan voor Niki? Je wordt niet geboren in een fietsenmerk of sportvoedingsproducent toch, of wel? De Nederlandse driekleur, het rood-wit-blauw.
5 april 2015 22:52
@Simplex Het niet selecteren van Langeveld en Terpstra was een blunder van formaat! Als dat idd een deal was met de zwakke broeders van Belkin/Jumbo evenals het wegwerken van Leo van Vliet dan dat maakt eens te meer duidelijk dat er al jaren iets mis is bij Rabo/Belkin/Jumbo. De enige echte winnaar die daar ooit reed was Oscar Freire. Boom is een groot talent maar geen vechtjas. Gesink? Idem. Meester in het afstappen. Geef mij maar vechtjas Terpstra. En dat vond ik al toen hij nog bij Milram reed. Tis gewoon een authentieke jongen met een mening. Hij had idd alle klassiekers kopman moeten zijn geweest dit jaar na het wegvallen van Boonen, zoals iemand hierboven al zei, maar ja een geldschieter uit Tsjechie zal ook wel z'n eisen stellen. En dat gedoe in de Eneco heeft hij met Uci-punten moeten betalen & met openlijke excuses goed gemaakt. Als Wouters vroeger iemand onderuit schoffelde vond iedereen dat mooi, wanneer Terpstra ruzie maakt om een positie wordt hij afgeserveerd. Wat een flauwekul! Niet een renner in NL heeft de grinta van Terpstra. En daarna komt Mollema, die blijft ook knokken EN past daarom niet bij Jumbo. Dat maakt zijn rijden bij Trek wel ff duidelijk.
5 april 2015 23:00
@Pollentier met zo'n geldschieter die zich met de tactiek bemoeit en een blaatschaap als ploegmanager begint Etixx aardig op Astana en Tinkov te lijken.
5 april 2015 23:09
@nero, al jou kritiek op die "blaatschaap ploeg heeft toch niets te maken met persoonlijkheden en toppers als een Terpstra (of anders ook een Boonen )
Elke vergelijking met een andere ploeg raakt kant noch wal.

@Michel Pollentier, keurige aanvulling op mijn kortere verhaal en het is nog verder uit te breiden. Deze aanvaller is bijv. één van de weinigen die ook liever zonder oortjes zou koersen.
Trouwens ook wel leuke baanresultaten op zijn palmares.
5 april 2015 23:11
@nero tja daar zit een kern van waarheid in..
5 april 2015 23:18
@ Nero & Simplex Ik meende dat met blaatschaap de manager werd bedoeld.. Op mij komt Lefevre over als iemand die steeds verder van de renners komt te staan: rijke oude man die van een borreltje houdt en alleen maar tevreden is met een gewonnen monument. Als hij Vandenbergh in de Omloop en GW onder de duim had gehad, had Terpstra beide koersen gewonnen.

Reacties zijn gesloten.