Niki Terpstra neemt deel aan EK in eigen achtertuin

woensdag 12 juni 2019 om 14:04
Niki Terpstra neemt deel aan EK in eigen achtertuin

foto: Cor Vos

De organisatie van het Europees Kampioenschap wielrennen kan zich verheugen op de deelname van een van de ambassadeurs. Niki Terpstra zal de Europese titelstrijd in Alkmaar betwisten, zo meldt hij aan het Noordhollands Dagblad.

“Een EK zó dicht bij huis, dat is natuurlijk uniek”, licht Terpstra zijn deelname toe. “Het EK staat altijd een beetje ongelukkig op de kalender. Daarom heb ik nog nooit meegedaan aan een EK. Maar nu het zo dichtbij is, is het logistiek allemaal wat makkelijker in te plannen.”

“En het EK bestaat ook nog niet zo lang, hè”, voegt Terpstra toe. “Dat heeft wat tijd nodig om te groeien. Het deelnemersveld wordt elk jaar sterker en daardoor wordt de wedstrijd ook steeds interessanter.”

De in Bergen woonachtige Terpstra is enthousiast over het parcours, dat afgelopen week werd geopenbaard. “Ik ben blij dat het niet ’een rondje ring’ is geworden, maar dat het mooi bochtig is geworden. Een rondje over de ringweg zou een heel saaie koers opleveren. Nu wordt het zelfs op het vlakke toch zwaar, door het draaien en keren. Dat zullen niet alle renners leuk vinden, maar het kan wel een interessante wedstrijd worden. Er zitten passages bij die echt smal en tricky zijn. Al is dit nog een lachertje vergeleken met de beklimming van de Oude Kwaremont met een heel peloton tegelijk.”

Dit artikel delen: