Niki Terpstra mikt met Quick-Step Floors op vierde wereldtitel

Niki Terpstra mikt met Quick-Step Floors op vierde wereldtitel

foto: Marcel Koch

zondag 23 september 2018 om 10:42

Niki Terpstra zal zijn werkgever Quick-Step Floors ongetwijfeld een mooi afscheidscadeau willen bezorgen, alvorens hij vertrekt naar Direct Energie. De Nederlander mikt met zijn teamgenoten vanmiddag op goud in de ploegentijdrit. “Ik wil met vier overwinningen alleen recordhouder worden”, zo laat hij weten aan de NOS.

Terpstra is enthousiast over het 62,8 kilometer lange parcours. “Het is een prachtige omloop, in een schitterende omgeving. We rijden eerst veertig kilometer door een vallei, waarna het opeens steil omhoog gaat. Het is een zware klim, met twee kilometer aan tien procent. We zullen onze lichtste versnelling gebruiken. Dat is bijzonder voor een ploegentijdrit.”

“In het ideale scenario zijn we na die klim nog gegroepeerd. We starten met een uitgebalanceerde ploeg, maar je kunt van tevoren niet plannen”, aldus Terpstra, die weet wat je wel én niet moet doen tijdens een ploegentijdrit. “Je moet rekening houden met je ploeggenoten, vooral niet willen laten zien hoe goed je bent. Je bent namelijk zo sterk als je zwakste schakel.”

“Het is gaaf om er deel van uit te maken, vooral door het teamspel en de snelheid.” De 34-jarige klassiekerrenner wist in 2012, 2013 én 2016 het goud te veroveren in deze discipline. Hij hoopt in de (voorlopig) laatste editie voor een vierde maal wereldkampioen te worden. “Ik wil met vier zeges alleen recordhouder worden”, is de Nederlander duidelijk. Hij moet het record nu nog delen met ex-ploegmaten Peter Velits en Tony Martin.

Over schrappen ploegentijdrit: “Het kost gewoon heel veel geld”
Terpstra betreurt de beslissing van de UCI om de discipline te schrappen, maar begrijpt het ook. “Het is een rigoureuze beslissing, maar ik snap het wel. Het kost gewoon heel veel geld. De hele ploeg moet hier naartoe komen, maar de vergoeding die je krijgt stelt niets voor.”

Dit artikel delen:

8 Reacties

Marszzz 23 september 2018 om 11:39

Allemaal open deuren. Maar ja het moet een keer gezegd worden.

assen 23 september 2018 om 12:00

Wat mij vooral verbaast is dat Terpstra nog verwacht er na de klim bij te zitten. Hij mag blij zijn als ie er VOOR de klim nog bij zit en zich dan uit zijn naad heeft kunnen rijden voor zijn ploeg.

Mwielerfan 23 september 2018 om 12:08

Na zijn val in de tour geen resultaat meer van gezien. Maar hij rijdt zich wel vaker volstrekt anoniem in vorm.

EddyB1958 23 september 2018 om 12:56

Terpstra is toch helemaal niet zeker dat hij er na de klim nog bij is,hij spreekt over een ideaal scenario…

aardappeljager 23 september 2018 om 13:01

Erg jammer dat deze discipline verdwijnt. Een TTT met landenteams dan maar.

Dumoulin, Kelderman, Kruijswijk, van Baarle, van Emden en Terpstra

kielabokki 23 september 2018 om 13:14

Prachtig dat het weer voor landen wordt desondanks. Gewoon weer een land dat wereldkampioen TTT is. Zoals het met de rest ook gaat.

Domestique 23 september 2018 om 13:45

Vind ik toch een heel ander gegeven. Nu is zo’n ploegentijdrit echt een aparte discipline en de uitslag van het WK het resultaat van de specifieke trainingen, de ervaring in ploegentijdritten in rondes, de tijdritfietsen, de kledij, de helmen,…

Kan me ook niet voorstellen dat zo’n landenteam verschillende keren per jaar gaat samenkomen om de ploegentijdrit te oefenen…

kielabokki 23 september 2018 om 14:13

Ja persoonlijk heb ik dan weer niets met ploegen die wereldkampioen worden. Sunweb vorig jaar was leuk, maar mocht dat Nederland zijn dan zou het me op een hele andere manier raken.

Volg hier

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone