Niki Terpstra gaat gravelavontuur aan: samenwerking met fietsenmerk Felt

dinsdag 7 maart 2023 om 19:29
Niki Terpstra gaat gravelavontuur aan: samenwerking met fietsenmerk Felt

Terpstra op archiefbeeld - foto: Cor Vos

Niki Terpstra stort zich dit jaar op het gravelracen en zal koersen op fietsen van het Amerikaanse merk Felt. “Na zoveel jaren in het professionele wegpeloton wilde ik een nieuwe uitdaging aangaan”, laat de voormalig wegwielrenner weten via Instagram.

Terpstra zette vorig jaar een punt achter een lange en succesvolle profcarrière, maar dat wil niet zeggen dat de 38-jarige Noord-Hollander volledig is uitgefietst. De winnaar van onder meer Parijs-Roubaix en de Ronde van Vlaanderen stort zich namelijk op het gravelracen, en heeft met het Amerikaanse fietsenmerk Felt een nieuwe partner gevonden.

“Na zoveel jaren in het professionele wegpeloton wilde ik een nieuwe uitdaging aangaan. Naarmate ik meer ervaring opdeed en de fietstechnologie zich verder evolueerde, werd me duidelijk dat gravelracen mijn volgende stap was.” Terpstra heeft al ervaring met gravelracen. Sterker, vorig jaar won hij in Franse Millau al een manche van de UCI Gravel World Series.

Lees ook:
Niki Terpstra is de beste in UCI Gravel World Series in Millau

“Door de samenwerking kan Terpstra zijn wegdominantie meenemen naar de gravelscène”, laat Felt weten. Terpstra zal op de FELT Breed Carbon zijn wedstrijden afwerken.

Dit artikel delen:

5 Reacties

Pizzi 8 maart 2023 om 09:23

Ene Wout van Aert was destijds ook lovend over z’n Felt-karretje :)

1
Cochise 8 maart 2023 om 10:09

Zo lovend dat hij z’n crosskader zelfs in de kasseiklassiekers gebruikte

1
Secondant 8 maart 2023 om 05:34

Felt zijn echt topfietsen, heb zelf al jaren een gravelfiets en racefiets van Felt en ben nog nooit zo tevreden geweest over de kwaliteit en comfort van de fietsen. Zijn in Europa een beetje buiten beeld sinds hun vertrek uit de World Tour (laatste ploeg die ze sponsorden was volgens mij Argos Shimano, toen Kittel 4 ritten in de Tour won) maar je ziet ze in andere disciplines (MTB, triathlon) nog veelvuldig.

0
Cochise 8 maart 2023 om 07:56

Human Powered Health rijdt er nog wel op, maar niemand uit de WT nee.

0
Posterix 8 maart 2023 om 06:41

Ik kende Felt eigenlijk alleen van de TT-fiets van Douwe Doorduin …
Marketing werkt!

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone