Niewiadoma pakt slotrit in Boels Rental Ladies Tour, Blaak eindwinnares

Niewiadoma pakt slotrit in Boels Rental Ladies Tour, Blaak eindwinnares

foto: Sirotti

zondag 4 september 2016 om 16:47

Katarzyna Niewiadoma heeft na de derde etappe, ook de laatste rit in de Boels Rental Ladies Tour op haar naam geschreven. De 21-jarige Europees kampioene uit Polen was op de Cauberg beter dan Ellen van Dijk en Alena Amaliusk. Chantal Blaak schrijft het eindklassement op haar naam.

Mini-Amstel Gold Race
De vrouwen in deze 2.1-koers kregen vandaag de grote laatste en lastige lus uit de Amstel Gold Race voor de kiezen, met allemaal klimmetjes uit de enige Nederlandse WorldTour-klassieker. Doordat het constant op en af ging, was het veld in verschillende groepjes uiteen geslagen. Halverwege de koers reden vijftien rensters aan de leiding, met vrijwel alle grote namen erbij. Enkel Lisa Brennauer kon het tempo voorin niet volgen. In de slotfase vormden Roxane Knetemann en Riejanne Markus een kleine kopgroep, maar zij werden in de laatste vijf kilometer teruggepakt. Een groepje van circa vijftien rensters mocht toen strijden om de dagzege. Rabobank-Liv-renster Niewiadoma toonde zich vervolgens de beste op de Cauberg.


Dit artikel delen:

3 Reacties

Impurito 4 september 2016 om 19:18

Prima gedaan! ;) ;)

0
Doordrijver 4 september 2016 om 21:39

Toch een flinke meid hoor, en wat een lijfje!

0
Hoebele 5 september 2016 om 14:13

Wat een schitterende etappe! Heb ze een stuk of 10 keer gezien en elke keer een andere koerssituatie. Zou een erg spannende live-uitzending zijn geweest. Misschien volgend jaar als de koers World Tour is.
Als dit de vrouwen-goldrace was geweest, was ie spannender dan de laatste 10 mannenedities bij elkaar!

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone