Niewiadoma jumpt naar de zege in OVO Energy Women’s Tour

Niewiadoma jumpt naar de zege in OVO Energy Women’s Tour

foto: Cor Vos

donderdag 13 juni 2019 om 16:25

De vierde etappe van de OVO Energy Women’s Tour is gewonnen door Katarzyna Niewiadoma. De 24-jarige Poolse – uitkomend voor Canyon SRAM Racing – kwam als eerste over de finish in Burton Dassett Country Park. De leiderstrui blijft in het bezit van een Duitse: Liane Lippert.

Niet alleen het Critérium du Dauphiné werd woensdag opgeschrikt door een valpartij. In de OVO Energy Women’s Tour konden we de opgave noteren van Marianne Vos. Gelukkig voor de Nederlandse viel de schade mee. En zo begonnen we zonder Vos aan de derde etappe naar Burton Dassett Country Park. Het beloofde een spectaculaire rit te worden, aangezien de finish lag op een pittige helling.

Lisa Brennauer verloor vandaag haar leiderstrui – foto: Cor Vos

Hoe sterk is de eenzame fietsster 
In de Dauphiné en de Baloise Belgium Tour werd al snel een kopgroep gevormd, maar in de OVO Energy Women’s Tour bleef het lang gesloten. Verschillende rensters probeerden het wel, maar niemand kreeg de ruimte. Pas na dertig kilometer koers kreeg Sarah Roy de zegen van het peloton. Voor de sprintster van Mitchelton-Scott was het parcours duidelijk te zwaar, en dus ging ze maar in de aanval.

De 33-jarige Australische wist twee minuten uit te lopen, maar ze bleek in haar eentje niet opgewassen tegen het peloton. Gelukkig voor Roy kreeg ze na verloop van tijd het gezelschap van Femke Markus en Charlotte Becker, waardoor we met drie vluchters verder gingen. Het peloton zag dat het goed was, waardoor de voorsprong opliep tot maar liefst acht minuten. Roy, Becker en Markus wisten elkaar duidelijk te vinden.

Niewiadoma, Longo Borghini en Lippert in de aanval – foto: Cor Vos

Niewiadoma sprint naar de zege 
Met nog vijftig kilometer te gaan was de voorsprong nog altijd bijna zeven minuten. Een zeer mooie voorsprong, waardoor de drie vluchters mochten dromen van een hele mooie ritzege. Maar eenmaal de rensters moesten klimmen, daalde de voorsprong zienderogen. De drie koploopsters werden alsnog ruim op tijd ingerekend. Het woord was aan de vrouwen met een goede punch.

In de finale kregen we opnieuw drie vluchters: Niewiadoma, Lippert en de Italiaanse Elisa Longo Borghini. Het inmiddels uitgedunde peloton – met de overige favorieten – probeerde de kloof nog te dichten, maar het bleek een heilloze missie. Hierdoor mochten Niewiadoma, Lippert en Longo Borghini voor de ritzege strijden. Het was uiteindelijk de Poolse die naar de zege wist te jumpen.

Kleine verschillen in het klassement 
Voor de 24-jarige Niewiadoma is het haar tweede zege van het seizoen. Eerder won ze al een spannende editie van de Amstel Gold Race. In het klassement staat ze nu in dezelfde tijd als de nieuwe leidster Liane Lippert. Morgen gaat de OVO Energy Women’s Tour verder met een pittige etappe naar Builth Wells.

Dit artikel delen:

1 Reactie

Hoebele 13 juni 2019 om 22:46

Mooi verslag en mooie zege van Kasia. Jammer dat het niet live te zien is en we lang moeten wachten op een (erg sumiere) samenvatting van de UCI.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone