Nieuwe voorzitter Veenendaal-Veenendaal, Rás Tailteann terug in 2020

woensdag 20 november 2019 om 20:00
Nieuwe voorzitter Veenendaal-Veenendaal, Rás Tailteann terug in 2020

Zak Dempster wint Veenendaal-Veenendaal 2019 - foto: Cor Vos

Wielerflits Kort

In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat de site nog niet gehaald heeft. Vandaag onder meer over de terugkeer van de Ierse etappekoers Rás Tailteann en een nieuwe voorzitter voor de Veenendaal-Veenendaal Classic!

Rás Tailteann terug in 2020

De Ierse etappekoers Rás Tailteann keert na een jaar afwezigheid terug op de kalender. Afgelopen seizoen kon de .2-wedstrijd niet doorgaan toen na het afhaken van sponsor An Post geen nieuwe geldschieter gevonden kon worden. Een nieuwe organisator wil de koers nu weer op de kaart zetten, met de steun van de oorspronkelijke initiatiefnemers.

De koers staat weliswaar al op de nieuwe UCI-kalender ingetekend voor 17-24 mei, maar de eerstvolgende editie beslaat wellicht minder dagen (mogelijk vijf) en wordt in eerste instantie een nationale wedstrijd. De bedoeling is dat in de komende jaren de koers haar UCI-status terugverdient en weer uitgroeit naar acht dagen.

“Namens de promotiegroep en de hele Ierse fietsgemeenschap willen we Cumann Rás Tailteann en de familie Dignam (die de organisatie oorspronkelijk op zich namen, red) bedanken dat ze ons de organisatie van deze koers toevertrouwen”, zegt Ger Campbell. “We zijn vereerd en enthousiast om deze koers per 2020 weer op de kalender te zetten.”

Nederlandse renners waren de afgelopen jaren zeer succesvol in de Rás Tailteann. Luuc Bugter won de koers in 2018 en behaalde, net als Jason van Dalen, een ritzege. Een jaar eerder behaalden Daan Meijers en Jan-Willem van Schip nog ritsucces. Ike Groen werd toen tweede in het eindklassement achter James Gullen.


Nieuwe voorzitter Veenendaal-Veenendaal Classic

De Veenendaal-Veenendaal Classic heeft een nieuwe voorzitter. Na 35 jaar geeft Job van Schuppen het stokje over aan André Homma, die tijdens de recentste editie al met zijn voorganger mocht meekijken. Homma moet een frisse wind door de organisatie laten waaien. “Over een jaar of vijf willen wij weer live op televisie, met meerdere WorldTour-teams aan de start”, vertelt hij aan de Veenendaalse Krant.

Ook wil de koers komend seizoen verkassen naar 8 en 9 mei en komt er een mannen- én vrouwenwedstrijd. “Door het evenement naar 8 en 9 mei te halen, zorgen we ervoor dat we kunnen vernieuwen. Twee dagen reuring in Veenendaal, je hebt de koers niet tijdens de zomervakantie waardoor meer mensen kunnen kijken en de renners hebben een minder volle agenda”, zegt Homma. “Het is nu nog wachten op definitief groen licht, maar ik verwacht daarin geen problemen.”

Mede door het ontbreken van financiële middelen kende de koers enkele moeilijke jaren, maar de nieuwe voorzitter heeft daar al zo zijn ideeën over en wil de verbinding zoeken met lokale partijen, de horeca en ondernemers. “We willen ook inzetten op side-events. Dat kan een win-winsituatie voor meerdere partijen opleveren. Dikkebandenraces, afwachtingswedstrijden voor amateurs en meer.”

Dit artikel delen:

Headlines

Populair

Materiaalzone