Ierse koers Rás Tailteann (2.2) verdwijnt door geldgebrek

vrijdag 15 februari 2019 om 09:53
Ierse koers Rás Tailteann (2.2) verdwijnt door geldgebrek

foto: Cor Vos

De Rás Tailteann zal dit jaar niet doorgaan. De organisatie van de Ierse UCI 2.2-koers is er niet in geslaagd een opvolger voor An Post te vinden, dat de koers in het verleden sponsorde.

“Ik ben buitengewoon teleurgesteld”, zegt koersdirecteur Eimear Dignam. “Wij hebben er alles aan gedaan om een nieuwe sponsor te vinden. We hadden nooit gedacht dat het zo zou eindigen, maar hopelijk is het geen definitief einde.”

Nederlandse renners waren de afgelopen jaren zeer succesvol in de Rás Tailteann. Luuc Bugter zal de boeken in gaan als laatste eindwinnaar (2018). Bugter en Jason van Dalen behaalde vorig jaar ook een ritzege. Een jaar eerder behaalden Daan Meijers en Jan-Willem van Schip nog ritsucces. Ike Groen werd toen tweede in het eindklassement achter James Gullen.

De Rás Tailteann werd voor het eerst in 1953 georganiseerd. Sinds 2010 staat het op de koerskalender van de UCI. De afgelopen jaren werd de achtdaagse rittenkoers gesponsord door het Ierse staatspostbedrijf An Post, dat in 2017 besloot uit de wielersport te stappen. De editie van 2018 kon georganiseerd worden door reserves in te zetten. Voor de editie van dit jaar was nieuw sponsorgeld noodzakelijk. De organisatie hoopt in 2020 “sterker terug te keren”.

Dit artikel delen:

1 Reactie

Viktrodriguez 15 februari 2019 om 11:07

Gezien de laatste zin zou ik eerder spreken van voorlopig laatste winnaar i.p.v. gewoon laatste winnaar.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.