Nieuwe tegenvaller voor Fabio Felline

vrijdag 15 maart 2019 om 11:04
Nieuwe tegenvaller voor Fabio Felline

Fabio Felline in betere tijden - foto: Cor Vos

Het zit Fabio Felline de laatste jaren niet mee. De Italiaan van Trek-Segafredo kampte lange tijd met gezondheidsproblemen, maar leek dit seizoen weer op de weg terug. De 28-jarige renner moet Tirreno-Adriatico echter verlaten vanwege knieklachten.

Het begon allemaal in de zomer van 2017. Felline moest in de achtste etappe van de Tour de France ziek opgeven. In de maanden na de Franse ronde had de Italiaan moeite om te herstellen. In september werd bekend dat Felline worstelde met toxoplasmosis, ook wel kattenziekte genoemd.

“Ik voel me na wedstrijden erg zwak”, aldus Felline. “Het enige wat Fabio kan doen, is rusten, rusten en nog eens rusten”, zo liet teamarts Nino Daniele weten. Het herstel duurde echter langer dan aanvankelijk gedacht. Hierdoor wist hij in 2018 zelden zijn niveau te halen.

Hoopvol begin van het seizoen 
Felline begon het huidige seizoen echter hoopvol. Zo eindigde hij als negende in de Ster van Bessèges. Enkele weken na de Franse rittenkoers werd de Italiaan echter geveld door koorts, waardoor hij niet kon schitteren in Strade Bianche. Nu heeft de rappe renner last van zijn knie.

Zijn werkgever heeft daarom besloten om Felline uit koers te halen, om geen risico te nemen met het oog op de komende wedstrijden.

Dit artikel delen:

2 Reacties

Bouvage 15 maart 2019 om 12:31

Echt jammer voor hem, superleuke renner wat mij betreft.

0
mamaffia 15 maart 2019 om 19:00

Eens. Zeer spijtig voor hem. Is absoluut een renner die mooie koersen kan winnen.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone