Nieuwe tegenslag voor Timo Roosen: “Ik ga door uit liefde voor de sport”
foto: Cor Vos
dinsdag 21 mei 2019 om 12:50

Nieuwe tegenslag voor Timo Roosen: “Ik ga door uit liefde voor de sport”

Het is nog niet het seizoen van Roosen. Eerder dit voorjaar stond de coureur van Jumbo-Visma vier weken aan de kant met een slepende knieblessure en afgelopen week brak hij zijn sleutelbeen in de Ronde van Californië. “De moed kan ik er nog wel inhouden, maar soms ben je er ook helemaal klaar mee. Je doet er zoveel voor en dan valt het allemaal weer uit elkaar”, zegt hij daarover in gesprek met BN De Stem.

Dit seizoen ging Roosen al drie keer hard onderuit. In de Ronde van de Algarve was het een eerste keer prijs en na een nieuwe crash in Kuurne-Brussel-Kuurne kon er een streep door zijn voorjaar. En dan was er vorige week nog die klapper in Californië. “Niet één van die valpartijen heb ik zelf veroorzaakt Je kunt niet zeggen dat ik er met mijn hoofd even niet bij was.”, zegt Roosen. “In Californië valt er iemand vlak voor mijn neus. Dan ben je kansloos.”

Niet alleen brak Roosen tijdens de Amerikaanse WorldTour-meerdaagse zijn linkersleutelbeen, ook de rest van zijn lichaam is niet ongeschonden uit de valpartij gekomen. “Die knie ligt weer open en mijn rug ligt open door de schaafwonden.” Aangezien Roosen vanwezege zijn gebroken sleutelbeen op zijn rug moet slapen is ook dat een pijnlijke bedoening.

De valpartijen maken 2019 voorlopig tot een vervelend jaar voor Roosen. “De moed kan ik er nog wel inhouden, maar soms ben je er ook helemaal klaar mee. Je doet er zoveel voor en dan valt het allemaal weer uit elkaar.” Helemaal bij de pakken neerzitten doet de Brabander echter niet: “Uit liefde voor de sport ga ik gewoon door hoor.”

Het is nog onbekend wanneer Roosen zijn rentree kan maken, maar hij kijkt er alweer naar uit om weer op de fiets te stappen. “Morgen kijkt de dokter er nog een keer naar”, zegt hij. “Dan weet ik hopelijk wanneer ik weer op de rollen en op de fiets mag.”

Zeker is alvast dat de man uit Goirle dit jaar niet te zien zal zijn in de Ronde van Frankrijk. “De Tour de France was al onzeker, maar nu lukt het zeker niet meer”, zegt hij daar zelf over. Zijn plek is nu gereserveerd voor Mike Teunissen.

RIDE Magazine
12 Reacties
Sorteer op:
21 mei 2019 12:54
Alle ballen op Canada! Zou hij beter moeten kunnen dan afgelopen seizoen.
21 mei 2019 13:04
Succes met het herstel! Hopelijk kan hij zich nog dit seizoen laten zien aan zijn broer!
21 mei 2019 13:24
Kom op Timo gewoon doorgaan, ook als alles tegenzit. Bij mij is het ook klote, vrouw weg, geld weg, en baan kwijt HOPPA.
    21 mei 2019 13:29
    Jij ook sterkte :)
    21 mei 2019 14:03
    Praat me er niet van, het leven gaat lang niet altijd over rozen.

    Houdt de moed er in allemaal!
21 mei 2019 13:35
Ze hebben daar wel een stelletje doordouwers zitten hè
21 mei 2019 14:07
Roosen maakt zeker kans op ereplaatsen in Canada, mits in vorm
21 mei 2019 14:59
En wat mag het gesprek van de dag dan wel zijn ?????????
21 mei 2019 16:00
Als je post serieus is adviseer ik je echte hulp te zoeken. Dit soort berichten op een website over wielrennen zijn dan niet het beste idee.
21 mei 2019 16:04
Die waar straks de meeste comments onder staan
21 mei 2019 20:59
Lijkt mij een troll, ook met de 1998 in zijn naam.

Reacties zijn gesloten.