Timo Roosen breekt sleutelbeen in Californië

donderdag 16 mei 2019 om 08:21
Timo Roosen breekt sleutelbeen in Californië

foto: Cor Vos (archief)

Timo Roosen heeft in de vierde rit van de Tour of Californië zijn sleutelbeen gebroken. Dat meldt zijn ploeg Jumbo-Visma. De Nederlander kwam in de finale van de etappe richting Morro Bay vlak voor de massasprint ten val.

Het is nog niet het seizoen van Roosen. Eerder dit voorjaar stond hij vier weken aan de kant met een knieblessure die langer duurde dan aanvankelijk gedacht. Na zijn terugkeer wilde het nog niet lukken qua uitslagen voor de Tilburger.

Sprinttrein Groenewegen
Roosen was het afgelopen seizoen een belangrijke spil in de sprinttrein van Dylan Groenewegen. Sinds dit jaar wordt ook Mike Teunissen daarvoor ingezet. Teunissen rijdt momenteel met Groenewegen de Vierdaagse van Duinkerke.

“We testen hier de jongens die hier aanwezig zijn, maar in het verleden liet ook Timo al mooie dingen zien”, reageerde Groenewegen na de openingsrit die hij won in Duinkerke. “Alleen zat het hem de voorbije weken en maanden niet mee. Had hij wat pech met valpartijen. Nog eens, Mike doet het meer dan geweldig, maar dat betekent nog niets richting de Tour de France.”

Ploegleider Nico Verhoeven laat aan WielerFlits weten dat de beslissing over de Tourtrein al weg genomen is: Teunissen rijdt daar wel, Roosen niet. Deze blessure is puur pech en heeft daar geen invloed op gehad.

Dit artikel delen:

8 Reacties

Marszzz 16 mei 2019 om 08:24

Dit is nog niet het jaar voor Timo

heino 16 mei 2019 om 08:30

Dit betekent in mijn ogen wel dat er een definitieve streep door de tour gaat

josi 16 mei 2019 om 08:37

Het zit hem niet echt mee dit seizoen. Lijkt me nu wel helemaal waarschijnlijk dat Teunissen de man voor de Tour gaat worden, waar het toch al naar uit zag.

Jandepandaman 16 mei 2019 om 08:41

Dit is zijn tweede breuk dit jaar al, echt jammer.
Hoop dat hij zich op kan laden voor het Canadese najaar, past hem wel en weinig kilometers moeten wel een en ander mogelijk maken lijkt me.

xistnc 16 mei 2019 om 08:45

Och Timo… Sterkte man!

Komi 16 mei 2019 om 08:46

Ai, lijkt dat hij ook zijn plekje kwijt is in de sprinttrein. Benieuwd wat zijn rol dan gaat worden binnen dit team. Misschien nog meer een klassiekerrenner?
En het lijkt niet de focus, maar je zou een tweede sprinter en een tweede trein kunnen aantrekken. Is altijd goed voor een zooi overwinningen.

S. Morgenstern 16 mei 2019 om 11:06

Hij gaat met Groenewegen naar de Vuelta.

Pivaro 16 mei 2019 om 10:57

Ongelofelijk rot voor Timo.
Gelukkig heeft deze renner heel veel karakter en zal hij er op een later moment weer staan. Het is niet niks wat deze renner dit seizoen allemaal mee heeft moeten maken..

Headlines

Materiaalzone

Populair