Nieuwe sprintkans voor Philipsen: “We moeten van eigen kracht uitgaan”

zondag 3 juli 2022 om 13:22
Nieuwe sprintkans voor Philipsen: “We moeten van eigen kracht uitgaan”

foto: Cor Vos

Jasper Philipsen hoopte zaterdag in de eerste massasprint van de Tour de France op winst, maar kwam als vijfde over de finish. Vandaag volgt er normaal gesproken een nieuwe kans voor de renner van Alpecin-Deceuninck.

Philipsen keek voor de start van de derde rit, van Vejle naar Sønderborg, met Eurosport vooruit. “Ik denk dat we vandaag gewoon van eigen kracht moeten uitgaan. Het is zaak om in de finale in een goede positie te komen, waardoor het mogelijk is om mijn sprint in te zetten. We maken vandaag met de ploeg weer een goede kans.”

De 24-jarige renner zal in de finale wel weer moeten afrekenen met onder meer Fabio Jakobsen, de ritwinnaar van gisteren, Wout van Aert, Caleb Ewan en Dylan Groenewegen. Philipsen kijkt echter vooral naar zichzelf en zijn ploeggenoten. “We proberen gewoon op onszelf te focussen. Van eigen kracht uitgaan, dat moeten we doen. En dan zien wel of het allemaal goed uitdraait.”

Philipsen liet zaterdag, vlak na de finish van de tweede etappe, al weten dat hij over de snelheid beschikt om mee te doen voor winst. Wat is er dan nodig om te winnen? “Meer geluk en we moeten kijken naar de beelden wat verkeerd gelopen is. Maar ik denk dat ik de snelheid en de benen had. Ik denk wel dat we goed gewerkt hebben, maar je moet een beetje geluk hebben.”

Dit artikel delen:

1 Reactie

O59 3 juli 2022 om 16:04

Vandaag is het jouw dag Jasper !

Headlines

Populair

Materiaalzone