zaterdag 2 juli 2022 om 19:19

Jasper Philipsen na vijfde plek: “Paar keer bijna de hekken ingereden”

Video Jasper Philipsen hoopte in de eerste massasprint van de Tour de France op winst, maar kwam als vijfde over de finish. De sprinter van Alpecin-Deceuninck kon niet zijn gewenste laatste kilometer rijden. “Voor ik kon beginnen sprinten, was de meet er al”, vertelt hij WielerFlits.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Toen het tempo terug werd opgetrokken was het heel hectisch”, beschrijft Philipsen de massasprint in Nyborg. “Ik ben een paar keer de hekken ingereden geweest. Peter Sagan heeft mij nog bijna van mijn fiets geduwd, dus ben niet echt aan sprinten toe gekomen. Voor ik kon beginnen sprinten, was de meet er al. Dit was niet echt wat ik ervan gehoopt had.”

Zondag krijgt Philipsen een nieuwe kans in Sønderborg. Wat is er dan nodig om te winnen? “Meer geluk en we moeten kijken naar de beelden wat verkeerd gelopen is. Maar ik denk dat ik de snelheid en de benen had. Niemand van de ploeg is gevallen, dat is het belangrijkste. Ik denk wel dat we goed gewerkt hebben, maar je moet een beetje geluk hebben. Het was op leven en dood. Ik heb toch een paar keer mijn hart vastgehouden dat ik niet ten val kwam.”

Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

RIDE Magazine