Teunissen bij reeks opgaves in Parijs-Nice, Geniets geraakt door omvergewaaide boarding

zaterdag 12 maart 2022 om 12:43
Teunissen bij reeks opgaves in Parijs-Nice, Geniets geraakt door omvergewaaide boarding

foto: Cor Vos

Update

Onder meer Michael Storer en Anthony Turgis zijn vanmiddag niet meer van start gegaan in de zevende etappe van Parijs-Nice. Nadat er eerder maar liefst 18 opgaves waren voor etappe vijf en zes opgaves voor etappe zes, volgen er nu weer zeven renners.

Storer (Groupama-FDJ) kampt met bronchitis en staat daardoor niet aan de start. Yevgeniy Fedorov van Astana Qazaqstan is dan weer ziek volgens zijn team. Voor de opgaves van Max Walscheid (Cofidis), Dimitri Claeys (Intermarché-Wanty-Gobert) Anthony Turgis en Geoffrey Soupe (allebei TotalEnergies) gaven de ploegen geen reden.

Voor de meest aparte opgave van vandaag moeten we bij Kevin Geniets zijn. De renner van Groupama-FDJ werd aan de start geraakt door een boarding, dat was omvergewaaid door de wind. Geniets zou een tiental minuten behandeld zijn aan zijn enkel door een medisch team. De Luxemburgse kampioen is nog van start gegaan in de koninginnenrit van Parijs-Nice, maar is voor de officiële start afgestapt.

Ook in Tirreno-Adriatico zijn er vandaag opgaves. Twee renners van Arkéa Samsic, Thibault Guernalec en Dan McLay, zijn niet van start gegaan in de koninginnenrit wegens ziekte.

Update: Teunissen, Girmay en Sénéchal verlaten Parijs-Nice, Narváez uit Tirreno-Adriatico

Jumbo-Visma laat via hun Twitter weten dat Mike Teunissen de race in Frankrijk heeft verlaten. De Nederlander zou volgens zijn ploeg niks willen forceren met het oog op de klassiekers die eraan komen. Teunissen reed in Parijs-Nice in steun van zijn ploegmaten, Wout van Aert en Primož Roglič. In het openingsweekend in België bouwde hij mee aan de successen van zijn ploeg en zorgde hij zelf voor een 24ste en 14de plaats.

Ook Biniam Girmay, Florian Sénéchal en Alexis Vuillermoz zijn afgestapt in Parijs-Nice. De renners van respectievelijk Intermarché-Wanty-Gobert, Quick-Step Alpha Vinyl en TotalEnergies hebben er tijdens de zevende etappe de brui aan gegeven. Girmay droeg eerder deze week nog de witte trui. Hij toonde zich ook door al drie maal in de top-10 te eindigen.

Jhonatan Narváez is niet meer te zien in Tirreno-Adriatico. De renner van INEOS Grenadiers is gevallen tijdens de zesde etappe en heeft de strijd moeten staken. De 25-jarige coureur uit Ecuador is bezig aan een sterk voorjaar. In het Belgisch openingsweekend liet hij zich net als vorig jaar zien en in de Strade Bianche reed hij vorige week naar een zesde plaats.

Dit artikel delen:

16 Reacties

Verweggistan 12 maart 2022 om 10:45

Als het zo doorgaat toch nog een keurige top10 plek voor Kruijswijk.

Limal 12 maart 2022 om 10:50

Opvallend hoeveel meer zieken er zijn in de koers naar de zon dan in die tussen de twee zeeën. Zou er een geheim pre-race dansfeestje geweest zijn in Mantes-la-Ville?

vincenzo 12 maart 2022 om 11:35

Gebrek aan weerstand door de “vaccinaties” tegen corona

Limal 12 maart 2022 om 12:08

Tuurlijk, Vincenzo, en in de Tirreno zitten er volgens jou dus veel meer ‘gezonde’ ongevaccineerden dan in P-N?

Dr.Watt 12 maart 2022 om 12:20

Lijkt me ook wel te komen doordat de laatste etappes van Paris-Nice enkel bergen en heuvels zijn en Tirreno eindigt nog met een massasprint.

Dikke Man 12 maart 2022 om 12:42

Vincenzo, vaccinaties zijn zo passé. Tegenwoordig spreken wappies toch over biologische wapens en Tsjernobyl?

Limal 12 maart 2022 om 12:45

Klopt voor een deel, Dr.Watt, maar o.a. Vlasov, Martin, Paret-Peintre, De la Cruz en McNulty/Almeida hadden vast liever meer ploegmaats overgehouden ter ondersteuning in de bergen. Het zijn dan ook lang niet enkel sprinters/klassieke renners die afgestapt zijn…

vincenzo 12 maart 2022 om 13:54

Het valt me op dat er veel mensen 'ziek' zijn (veelal verkoudheden) de laatste tijd en zeker ook wielrenners. Het lijkt of ze onvoldoende weerstand hebben. Ik doel niet alleen op PN en TA.

(Dat het aantal afstappers in PN hoger is dan in TA is uiteraard (deels) bepaald doordat er geen sprintetappes meer zijn. Ik heb het echter over afstappers wegens ziekte.)

Jeroom 12 maart 2022 om 15:31

@Vicenzo: hoezo zou een corona vaccinatie zorgen voor een mindere weerstand tegen verkoudheid en griep?

Het is natuurlijk wel mogelijk dat de lockdowns voor een verminderde weerstand hebben gezorgd, omdat we veel minder fysieke contacten hebben gehad dan voor de corona..

Al Phila 12 maart 2022 om 11:17

Ondertussen lees ik elders dat Mike Theunissen ook niet meer gestart is, om zich niet in de vernieling re rijden / te sparen voor wat komen gaat.

Al Phila 12 maart 2022 om 11:18

Update kwam gelijk met m’n reactie …. (**,)

Ronellenfitsch 12 maart 2022 om 13:12

Want z’n ploegmaat maakt toch geen kans op de eindzege ofzo …

dit is mijn voorwiel 12 maart 2022 om 19:55

@ron ploegmaat heeft hem niet nodig. Ene wva rekent wel op zn komst. Vanwege hoog aantal ziektegevallen aldaar liever geen risico lopen…

Dikke Man 12 maart 2022 om 11:27

Welke drol zet die reclameborden op deze manier buiten? Zelfs zonder wind zijn dit instabiele ondingen. Dit is zware nalatigheid.

kleomantre 12 maart 2022 om 12:20

In het wielrennen is het toch amateurisme troef over het algemeen, dus horen zulke incidenten er vooralsnog gewoon bij. Met de types die rondhangen op de hoogste niveaus zie ik dat het komende decennium nog niet veranderen.

Willem Kieft 12 maart 2022 om 17:58

De lulligste valpartij van het jaar hebben we i.i.g. alweer gehad.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair