Opnieuw meerdere opgaves in Parijs-Nice: Jasper Philipsen ziek naar huis

vrijdag 11 maart 2022 om 10:02
Opnieuw meerdere opgaves in Parijs-Nice: Jasper Philipsen ziek naar huis

foto: Cor Vos

Voor de tweede dag op rij zijn er meerdere opgaves in Parijs-Nice te melden. Een van de renners die niet meer van start gaat in de zesde etappe, is Jasper Philipsen. De Belgische sprinter van Alpecin-Fenix laat weten dat hij ziek is.

“Net als meerdere ploeggenoten ben ik ziek en niet in staat om te starten in Parijs-Nice”, schrijft Philipsen op sociale media. Eerder deze week werd hij nog vierde in Dun-le-Palestel en in de openingsrit negende. “Met de valpartij van eerder deze week in mijn achterhoofd, is het goed om de focus te leggen op het herstel van mijn lichaam. Dit was niet de Parijs-Nice die ik in gedachten had. Nu ga ik mij focussen op de volgende doelen.”

Naast Philipsen hebben ook Simon Geschke (Cofidis), Markus Hoelgaard (Trek-Segafredo), Dmitriy Gruzdev (Astana Qazaqstan), Baptiste Planckaert (Intermarché-Wanty-Gobert) en Luke Durbridge (BikeExchange-Jayco) het startblad van de zesde rit naar Aubagne niet getekend. Geschke en Gruzdev zijn ziek, Hoelgaard geeft op vanwege vermoeidheid.

Donderdag regende het ook al opgaves in Parijs-Nice. Liefst achttien renners stapten voorafgaand aan de vijfde etappe af. Nog nooit kende een WorldTour-rittenkoers zo’n grote exodus voor een etappe.

Dit artikel delen:

7 Reacties

Turtlehead 11 maart 2022 om 11:04

Niet leuk, al die mannen in vorm met tegenslag. Hopelijk van korte duur. Maar in dit geval misschien ook 'niets meer te winnen, niet forceren'?

Quincy Adams 11 maart 2022 om 11:54

gevolg van uber-specialiseren: een ding supergoed kunnen en al het andere totaal niet meer…

DeGroteMolen 11 maart 2022 om 12:47

Eerder het gevolg van geen enkele weerstand meer vanwege leven als een zombie in een coronabubble. Het halve peloton is ziek zwak en misselijk.

bellevue 11 maart 2022 om 13:42

wie was het ook al weer die zei dat Saudi Tour een corona broeihaardje was?

denk dat het hier weer van dattum is.

peervaneynthoven 11 maart 2022 om 13:45

Eens met @DeGroteMolen.Geen immuniteit opgebouwd door bubbles en prikken.De verborgen ‘apen’ komen nu snel uit de mouw.

Pietspeed 11 maart 2022 om 14:29

Oftewel immuniteit afgebouwd.

Pietspeed 11 maart 2022 om 14:26

Dat worden uitgedunde pelotonnetjes. Dit is niet normaal.
Valt wel op dat in de TA er kennelijk geen sprake van is.

Laatste nieuws

Materiaalzone