Nieuwe ploegleider Sunweb, sprinttoppers naar Rotterdam

vrijdag 19 oktober 2018 om 13:24
Nieuwe ploegleider Sunweb, sprinttoppers naar Rotterdam
Wielerflits Kort

In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat de site nog niet gehaald heeft. Vandaag onder meer veel wijzigingen bij Sunweb en Zesdaagse van Rotterdam strikt opnieuw Nederlandse baansprinters.

Matt Winston nieuwe ploegleider

Tegenover het vertrek van Tom Veelers als ploegleider bij Sunweb staat de komst van Matt Winston. De Brit werkte in het verleden onder meer voor het olympisch programma van Britisch cycling en One Pro Cycling. “Wij zijn altijd opzoek naar nieuw talent; zowel op als naast de fiets”, zegt hoofdcoach Rudi Kemna. “Tijdens de gesprekken werd duidelijk dat hij goed past bij onze speciale manier van werken. Hij completeert onze performance staff.”


Albert Timmer aan de slag als tutor

Albert Timmer heeft een nieuwe functie gekregen binnen Sunweb. De geboren Gramsbeger zette vorig jaar een punt achter zijn profloopbaan. Hij gaat in 2019 aan de slag als tutor op de nieuwe Keep Challenging Campus in Sittard, het trainingscomplex. Hij gaat workshops en lessen geven, waarin hij zijn kennis en ervaring zal delen, met de atleten van de opleidingsploeg.


Nederlandse baansprinters opnieuw te bewonderen in Zesdaagse van Rotterdam

De nationale sprintelite zullen opnieuw acte de présence geven tijdens de Zesdaagse van Rotterdam. Als Team Holland gaan de sprinters Jeffrey Hoogland, Harry Lavreyssen, Nils van ’t Hoenderdaal en Matthijs Büchli het opnemen tegen internationale concurrenten, die later bekendgemaakt zal worden.

“We bevinden ons in de fantastische situatie dat de Nederlandse sprintploeg de beste ter wereld is”, zegt wedstrijdleider Michael Zijlaard. “We zijn er dan ook trots op dat we al deze toppers kunnen bundelen in één team, zodat het publiek in Rotterdam Ahoy van de absolute sprintelite kan genieten. Maar daar hoort natuurlijk wel een tegenstander van formaat bij. We zijn nu opzoek naar een landenteam of combinatie van internationale topsprinters die Team Holland partij kan bieden.” De Wooning Zesdaagse van Rotterdam vindt plaats van 3 t/m 8 januari 2019 in Rotterdam Ahoy.

Dit artikel delen:

3 Reacties

marehoek 19 oktober 2018 om 13:59

Waar zijn de reacties van de zwartkijkers over Sunweb.
Nieuwe coach en Timmer als tutor.
Dus weer 2 tevreden mensen bij Sunweb.

west 19 oktober 2018 om 14:52

Hoho, we moeten eerst zien hoe lang die Winston het volhoudt…
En Timmer heeft nog nooit voor een andere ploeg gereden (over ervaring gesproken) dus die weet niet beter.

AlfredoBinda 19 oktober 2018 om 14:15
Quote:
Hij gaat workshops en lessen geven, waarin hij zijn kennis en ervaring zal delen, met de atleten van de opleidingsploeg

*proest*

Volg hier

Headlines

Materiaalzone

Populair