Nieuwe aanwinst opleidingsploeg Groupama-FDJ ligt in coma

dinsdag 11 december 2018 om 13:20
Nieuwe aanwinst opleidingsploeg Groupama-FDJ ligt in coma

Manfredi tijdens WK tijdrijden voor junioren in Bergen 2017. foto: Sirotti

Samuele Manfredi ligt in coma. De 18-jarige Italiaan was maandagavond betrokken bij een ongeval. Manfredi is in zorgwekkende toestand naar een Italiaans ziekenhuis gebracht, waar hij in een kunstmatig coma is gebracht.

De renner die volgend seizoen uitkomt voor het opleidingsteam van Groupama-FDJ werd aangereden tijdens de training. Hoe het ongeval precies is gebeurd, is niet duidelijk. Ook de huidige toestand van de betrokken renner is onduidelijk. Lokale media hebben het over zware hoofdwonden.

Manfredi gold als een van de beste junioren. Hij werd bijvoorbeeld Europees kampioen op de baan op het onderdeel achtervolging. Volgend jaar zou hij bij de beloften gaan rijden.

Update 11 december 13:20: toestand stabiel
De vader van Samuele, Paolo Manfredi, bevestigt aan Tuttobiciweb dat de toestand van zijn zoon momenteel stabiel is. Later vandaag volgt een scan, waarna de doktoren gaan bepalen welk traject verder gevolgd moet worden. Ook zijn ploeg heeft inmiddels laten weten dat de situatie stabiel is, maar dat hij voorlopig wel in coma gehouden wordt.

Dit artikel delen:

6 Reacties

Chris Van Uden 11 december 2018 om 09:53

Vreselijk nieuws! Hopelijk komt het goed met hem!

Krentenbol 11 december 2018 om 10:54

Erg naar nieuws.

Het valt me trouwens op dat het lijkt alsof er buiten het seizoen veel meer heftige ongelukken gebeuren tijdens trainingsrondjes?

Zou dat te maken kunnen hebben met het slechtere weer, kortere dagen en slecht zicht? Of is het mijn perceptie dat er meer ongelukken gebeuren?

Mathieu Moller 11 december 2018 om 11:38

Het is nu wel komkommertijd, dus misschien dat er normaal meer nieuwsberichten tussen dit soort berichten in zitten, omdat er nu simpelweg niet zo veel te melden valt.

peervaneynthoven 11 december 2018 om 14:59

Heeft m.i. ook te maken met een grotere mate van agressiviteit en minder tolerantie in het verkeer. Zeg maar heethoofden, opgewonden standjes, individualiteit, de “ik heb voorrang” mentaliteit etc. Een teken des tijds, maar in het verkeer levensgevaarlijk.

reusjen 11 december 2018 om 17:05

En die mentaliteit is in de winter meer aanwezig dan in het voorjaar en de zomer?

peervaneynthoven 12 december 2018 om 01:02

Nee, maar waar zeg of suggereer ik dat?? En waarom die vraag, als hij al aan mij gericht is?

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair