Nieuw tenue INEOS Grenadiers, boete voor bestuurster

dinsdag 18 augustus 2020 om 15:34
Nieuw tenue INEOS Grenadiers, boete voor bestuurster

De gehavende Maximilian Schachmann - foto: Cor Vos (archief)

Wielerflits Kort

In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat de site nog niet gehaald heeft. Vandaag over het tenue van INEOS Grenadiers en de bestuurster die Maximilian Schachmann aanreed in de Ronde van Lombardije.

INEOS Grenadiers betwist de Tour in donkerblauw tenue

Team Ineos rijdt de Tour de France over twee weken als INEOS Grenadiers, dat was al bekend. Het tenue ondergaat ook een verandering. Renners als Egan Bernal, Chris Froome en Geraint Thomas koersen normaal in een zwart-rood tenue, maar de Britse formatie kiest nu voor een grotendeels donkerblauw tenue.

De WorldTour-ploeg is overigens nog niet klaar voor de aankomende Ronde van Frankrijk. Titelverdediger Egan Bernal kampt namelijk met rugklachten en twee andere oud-winnaars, Froome en Thomas, wisten de voorbije weken geen indruk te maken.

Het plan was om na het Critérium du Dauphiné de selectie bekend te maken, maar verwacht wordt dat pas begin volgende week de laatste knopen worden doorgehakt.

foto: ASO


Boete voor bestuurster die Maximilian Schachmann aanreed

Twee punten aftrek op haar rijbewijs en twee boetes met een gezamenlijke waarde van 129 euro. Dat is volgens La Gazzetta dello Sport de straf die de vrouw krijgt die Maximilian Schachmann omver reed in de finale van de Ronde van Lombardije. De vrouw kwam met haar auto onverwacht het parcours op tijdens de afdaling van de San Fermo della Battaglia.

Schachmann wist uiteindelijk nog wel als zevende de finish te bereiken, maar bleek wel zijn sleutelbeen te hebben gebroken. De Duitse kampioen van BORA-hansgrohe, dit jaar al winnaar van Parijs-Nice, moet naar alle waarschijnlijkheid de Tour de France missen. “Ik wist niet dat er een koers plaatsvond”, reageerde de vrouw bij het uitstappen.

Dit artikel delen:

11 Reacties

jappe666 18 augustus 2020 om 15:54

Knap shirt, lijkt wel erg op dat van het ter ziele gegane Aqua Blue Sport.

leor 16 18 augustus 2020 om 15:57

Ik heb wel wat te doen met dat oude vrouwtje, maar goed “Ik wist niet dat er een koers plaatsvond” is natuurlijk geen excuus om zonder kijken dat soort manoeuvres uit te voeren, in het dagdagelijkse verkeer kan dat ook tot ongelukken lijden.

Groningen 18 augustus 2020 om 16:25

Normaal komt er ook geen wielrenner met een rotgang aan de linkerkant voorbij. Die dame zal daar niet opzettelijk gereden hebben, de vraag is alleen: heeft zij niet opgelet en waarschuwingsborden gemist, of was de weg onvoldoende afgezet? (Als ze een boete krijgt zal het wel het eerste zijn)

robing 18 augustus 2020 om 17:11

@leor, ik heb hier speciaal voor ingelogd…
Waar heb jij het over? Als deze vrouw niet weet dat er een wielerwedstrijd aan de gang is, dan heeft zij alle recht om linksaf te slaan wanneer er geen tegenliggers zijn.
Kijk jij in de auto voor het afslaan altijd achteruit of er met 60km per uur een wielrenner langs komt sjezen. Als er geen race is, is schachmann hier degene die de verkeersregels overtreed, niet die vrouw.

Er is hier een race gaande, tuurlijk. Maar jij doet net alsof zij iets gevaarlijks doet mocht dit een normale verkeerssituatie zijn

reusjen 18 augustus 2020 om 16:02

Je kunt wel een nieuw tenue hebben, maar als je geen renners meer over hebt om erin te stoppen schiet het ook niet veel op..

broodje 18 augustus 2020 om 16:02

In het roadbook staat ook een Jumbo-Visma-tenue met meer zwart op de schouders, lijkt me dat dat het tourshirt is, vergelijkbaar met vorig jaar.

rahimns 18 augustus 2020 om 16:33

Volgens mij is dat een vertekend beeld… volgens mij past de ploeg het tenue dit jaar niet aan voor de TDF

koos1 18 augustus 2020 om 17:37

Zat al te denken of de Jumbo voor de tour weer het shirt moet aanpassen naar minder geel. Zelfde voor de kampioenstrui van Roglic die aan de bovenkant nog meer geel heeft dan de gewone shirts van de ploeg.

rahimns 19 augustus 2020 om 21:14

ze hoeven geen aanpassingen te doen dot jaar.

SjorsPatate 18 augustus 2020 om 17:48

Of die vrouw nu op heeft zitten letten of niet, die auto moet daar niet KUNNEN rijden. Blijkbaar was de weg gewoon niet afgesloten, stond er geen hek, agent of wedstrijdbegeleider, geen duidelijk bord.
Een enorme fout van de organisatie, en dat was natuurlijk niet de enige fout die dag.
Ik denk dat zowel deze vrouw als Schachmann van geluk mogen spreken dat hij ‘slechts’ zijn sleutelbeen gebroken heeft. Niet te geloven dat dit mogelijk is.

KnightBiker 18 augustus 2020 om 18:49

@sjorspatate – het is gewoon onmogelijk om iedere afrit, parkeer garage en erf af te zetten. dat het niet MAG gebeuren betekent niet dat het nooit KAN gebeuren. De organisatie heeft wel de plicht om het publiek te informeren maar niet iedereen leest de reclame die in de bus valt…

Dit is trouwens nog kinderspel in vergelijking met wat er met Edo Maas is gebeurt: daar, voor die afdaling had een risico analyse moeten plaatsvinden, maar in een klim zijn de gevolgen bijvoorbeeld niet overkomelijk.
Ja – de koers moet veiliger
Nee – we kunnen nooit alle ongelukken uitsluiten of daar zelfs een zinvolle schuldige aanwijzen.
Men moet doen wat binnen de grenzen van het redelijke mogelijk is, maar geen wonderen verwachten.

Volg hier

Headlines

Materiaalzone

Populair