Nicolas Cleppe (25) houdt wielercarrière voor bekeken
foto: Cor Vos
woensdag 30 december 2020 om 08:31

Nicolas Cleppe (25) houdt wielercarrière voor bekeken

Nicolas Cleppe zal zijn actieve wielercarrière vandaag beëindigen. Na tien jaar bij Telenet-Baloise te hebben gereden kreeg de 25-jarige Belg geen nieuw contract aangeboden bij de ploeg van Sven Nys. Ook bij andere ploegen was er geen plek voor Cleppe, waardoor hij zich genoodzaakt ziet om te stoppen.

Cleppe staat niet bekend als een veelwinnaar, maar in 2018 schreef hij de Amerikaanse Jingle Cross (C1) op zijn naam. In zijn voorlaatste crossseizoen werd hij nog tweede in de Trek Cup, een voorbereidingswedstrijd op de wereldbeker in Waterloo. Op de weg was het winnen van het bergklassement van de Ronde van Wallonië van 2018 zijn belangrijkste wapenfeit.

“De liefde voor de fiets is niet verdwenen, maar ik heb geen andere keuze dan te stoppen”, schrijft Cleppe in een statement op Instagram. “Ik wil iedereen bedanken die mij heeft gesteund, met name mijn ouders en mijn aanstaande echtgenote. Zonder hen was dit niet mogelijk geweest.”

“Ik ben altijd blijven hopen dat er een ploeg was waar ik mijn carrière zou kunnen voortzetten, maar er is niemand en dat maakt het zwaar. Ik ga er in Bredene het beste van maken. Ik ga voor de laatste keer van elke minuut genieten.”

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door nicolas (@nicolascleppe)

RIDE Magazine
8 Reacties
Sorteer op:
30 december 2020 09:17
Vorig jaar reed die in de klassementscrossen meestal top-10 tot -15, dit jaar meestal rond de 20e plaats en slechter. Toch ook nog o.a. 15e in Gieten, 12e in Asper-Gavere en 9e in Essen. Voor een 25-jarige is dat wel zuur natuurlijk, net onder de subtop bengelen en geen kans meer krijgen bij een kleiner team.
30 december 2020 09:31
Lijkt me een verstandige beslissing. Hij heeft tot zijn 25ste gedaan wat hij het leukste vond en dat pakken ze hem niet meer af. De top gaat hij niet halen en nu is er nog ruim de tijd om wat anders op te bouwen.
    30 december 2020 11:07
    Als iedereen die de top nooit kan halen maar beter stopt dan hou je natuurlijk maar 10 renners over...
    30 december 2020 12:25
    Dat klopt Limal. Maar ik denk dat het lastige keuze is, in Vlaanderen is het of je vind een nieuwe (sub)topploeg of een lokale sponsor om het nog 2 jaar te proberen ofzo, als dat niet lukt houdt het een keer op natuurlijk.
    30 december 2020 12:33
    @Limal, daarmee kan het nog wel een verstandige keuze zijn. Ik denk dat hij een paar mooie jaren heeft gehad. Het is niet zo dat hij bakken met geld verdiend en dat hij zijn toekomst kan financieel kan veilig stellen. Wat heeft het dan voor zin om door te gaan? Hij is 25 dus heeft nog alle ruimte om een studie te doen en iets anders te gaan zoeken, dat wordt alleen maar moeilijker naarmate hij langer veldrijder blijft.
30 december 2020 10:45
Jammer, persoonlijk ga ik het altijd leuke babbeltje met zijn vader missen als ik weer eens een cross ga bezoeken.
30 december 2020 11:07
Zit precies tussen subtopper en vulling in, schiet af en toe eens uit de slof in de subtop maar net niet vaak genoeg. Potentie heeft-ie wel.
30 december 2020 21:47
Nys heeft Cleppe gedumpt .

Reacties zijn gesloten.