Nico Denz boekt eerste profzege in Tour de Vendée

Nico Denz boekt eerste profzege in Tour de Vendée

foto: Sirotti

zaterdag 6 oktober 2018 om 17:21

Nico Denz heeft in de Tour de Vendée 2018 zijn eerste overwinning als beroepsrenner geboekt. De 24-jarige Duitser van AG2R La Mondiale was in de straten van La Roche sur Yon de sterkste vluchter. In een sprint met drie versloeg hij zijn kornuiten Lennert Teugels (Cibel-Cebon) en Gian Friesecke (Vorarlberg-Santic). Denz volg Christophe Laporte op.

Vier muizen voor de kat
In de openingsfase van de koers kozen vier coureurs voor het hazenpad. Het peloton geloofde het wel en liet Litouws kampioen Gediminas Bagdonas (AG2R La Mondiale), Anthony Delaplace (Fortuneo-Samsic), Tom Dernies (Roubaix Lille Métropole) en Gianni Marchand (Cibel-Cebon) hun gang gaan. De vier pakten snel een voorsprong van een kleine vijf minuten, die zij lange tijd wisten te consolideren. In het peloton waren het vooral Cofidis en Direct Energie die het vuile werk in de achtervolging opknapten.

Grote kopgroep maakt de dienst uit
Met nog een dik uur koers te gaan, maakten negentien renners de oversteek van het peloton naar de voorste vier. Daarbij onder andere sprinter Bryan Coquard. In de stromende regen sprongen uiteindelijk acht coureurs weg uit de kopgroep van 23 man. Op de kleine finale omloop spatte ook die groep uiteen, waarna Denz, Friesecke en Teugels overbleven. De jonge Duitser probeerde op drie kilometer van de meet zijn vluchtmakkers te lossen, maar zij kwamen terug. Een rondje later leek Denz zich te laten verrassen in de sprint. Hij wist de Belg en de Zwitser in extremis toch nog te remonteren en boekte zo zijn eerste profzege.

Deze koers was de laatste in de Coupe de France, waarvan Hugo Hofstetter (Cofidis) de winnaar werd.

Dit artikel delen:

3 Reacties

Verweggistan 6 oktober 2018 om 18:25

De Cibel mannen collectief sterk.

EddyB1958 6 oktober 2018 om 18:54

Die zullen Papillon sinaasappelen gegeten hebben…

Jacco van Stierop 6 oktober 2018 om 18:48

Leuk voor Denz dat hij eindelijk een prijs te pakken heeft, was duidelijk de sterkste van de drie op kop. Heerlijk snertweer vandaag daar, lijkt me wel een koers voor Terpstra volgend jaar.

Headlines

Materiaalzone

Populair