Nicki Sørensen bekent dopinggebruik
foto: Sirotti
maandag 22 juni 2015 om 15:08

Nicki Sørensen bekent dopinggebruik

Nicki Sørensen heeft toegegeven doping te hebben gebruikt tijdens zijn profcarrière. De bekentenis hangt samen met een dopingrapport dat het Deense antidopingagentschap morgen publiceert.

“Ik heb doping gebruikt, ik geef dat volledig toe. Het maakt me triest, ik wilde dat ik het kon terugdraaien”, zegt Sørensen, die momenteel ploegleider is bij Tinkoff-Saxo. “Het gebeurde in de vroege jaren van mijn carrière. Het is meer dan tien jaar geleden. Het was mijn eigen keuze het te doen.” De 40-jarige ex-prof bevestigt met zijn statement het verhaal dat Michael Rasmussen in zijn boek schreef en wat hij tegen het Deense antidopingagentschap heeft verklaard.

Rasmussen, oud-prof bij onder andere Rabobank, schreef in 2013 in zijn boek Gele Koorts tijdens zijn periode bij de CSC-ploeg doping te hebben gebruikt met zijn toenmalige ploegmaat Sørensen. Sørensen heeft dat verhaal tot vandaag altijd ontkend.

Geen toeval
De bekentenis van Sørensen is geen toeval. Dinsdag wordt een rapport geopenbaard waarin onderzoek is gedaan naar dopinggebruik van Deense wielrenners in de periode 1998-2015. Het Deense antidopingagentschap Anti Doping Denemarken (ADD) en de Deense sportconfederatie Danmarks Idrætsforbund (DIF) hebben twee jaar lang aan dat onderzoek gewerkt.

Sørensen reageert in zijn statement ook op andere aantijgingen. Volgens Deense media zijn er twee versies van het rapport in omloop. De krant Ekstra Bladet, dat beide documenten in bezit zegt te hebben, meldt dat in het eindrapport de bekentenis van Sørensen eruit is gelaten.

Om die reden weigert Rasmussen, die met de onderzoekers heeft gesproken en alleen de concept-versie heeft ingezien, het eindrapport te tekenen: “Ik heb verklaard klaar te zijn om de waarheid te spreken, en ik getekend om de waarheid te spreken. Ik heb niet getekend om de waarheid te verbergen”, zegt Rasmussen tegen Politeken.dk. Sørensen zegt niet te willen reageren op het rapport totdat het is gepubliceerd.

RIDE Magazine
58 Reacties
Sorteer op:
22 juni 2015 21:49
Zeer relevant nieuws omdat op dit forum de nodige notoire ' dopinggoedpraters' zitten die Rasmussen altijd wegzetten als een fantast vol wrok. Hesjedahl en nu ook Sorensen tonen aan dat er veel waarheid in zijn boek e.d. zit. Het maakt zijn getuigenis geloofwaardiger.

En nu lekker verder slapen, beste 'iedereen deed het so what' figuren...
22 juni 2015 21:53
Op zich verdiend ie niet zozeer een standbeeld, maar zijn "eerlijk verdiende" tour overwinning. Inmiddels weten we dat iedereen aan de dope zat. Des te frustrerender voor hem en Landis dat ze de titel niet mochten hebben.

Wat meteen de reden is dat ze bereid zijn tot biechten gok ik.
22 juni 2015 22:38
Dit bericht boeit me voor geen meter. Ik lees liever met mijn oogkleppen voor welke renners er in de Tour van 2015 starten, hoe het parcours er uit ziet en wie de favorieten zijn voor de verschillende truien.
22 juni 2015 22:54
Welke klepel ben jij nou weer tegengekomen CpP ? Een echte coole dopinggoedprater (ugh!) weet natuurlijk dat figuren als Rasmussen, DiLuca, Kohl, Landis gewoon de waarheid spreken alleen maakt het ze niet zoveel uit.
22 juni 2015 23:28
Tuurlijk heeft hij zijn ritzege in de tour eerlijk behaald. Op water en brood zelf, de aankomst lag dan ook in Vittel.
23 juni 2015 00:15
Gaap.

Het zoveelste rapportje wat uitkomt vlak voor de tour.
Het is goed voor de sport dat Duitsland weer uitzendt.

Dat is veel positiever! Op de positieve manier.
23 juni 2015 00:54
Jaa, toevallig net voor dat rapport uit komt... Lijkt Armstrong wel, waarom zeggen ze het gewoon niet meteen na hun carierre. Nee, eerst blijven ontkennen tot het niet anders kan.
23 juni 2015 07:47
Edit redactie: Geen onzin a.u.b

Reacties zijn gesloten.