Nicholas Roche vreest voor situatie jeugdcategorieën

donderdag 9 juli 2020 om 10:26
Nicholas Roche vreest voor situatie jeugdcategorieën

foto: Cor Vos (archief)

Nicholas Roche luidt de noodklok als het gaat om het restant van het seizoen voor de jeugdcategorieën. Het baart de 36-jarige coureur van Team Sunweb zorgen dat weinig aan de jeugd gedacht wordt. “We mogen niet vergeten dat zij de basis van onze sport zijn”, vertelt Roche.

“Er zijn jongens die door de jaren heen veel offers hebben moeten brengen om de stap te maken naar de profs, en nu moeten ze vechten om maar een wedstrijd te kunnen rijden”, legt de ervaren Ier uit aan Tuttobiciweb. Zijn jongere broer Alexis Roche (22) zit bij UC Monaco in hetzelfde schuitje. “Ik train vaak met hem en begrijp zijn situatie.”

“Het is alsof zijn vleugels zijn doorgesneden, een droom die uiteen spat. Ik geloof dat dit geldt voor de meeste jonge renners die willen groeien”, aldus Roche. “Ik hoop van harte dat ook voor hun oplossingen gevonden kunnen worden. Ze moeten geholpen worden op een heel kritiek moment voor het hele wielrennen. Anders kan voor iedereen de schade heel groot zijn.”

Druk programma
Zelf reist Roche deze week naar Oostenrijk voor een trainingskamp met Team Sunweb. Weliswaar met enige vertraging, omdat de uitslag van zijn coronatest wat langer duurde dan verwacht.

Na de stage rijdt hij achtereenvolgens Strade Bianche, de Dauphiné, de Tour de France en de Vuelta a España. Tussendoor start hij waarschijnlijk ook nog op het WK in Zwitserland. “Ik mis de adrenaline van het koersen en ik mis het ritme nog een beetje, maar dat hoop ik meteen bij de eerste koersen terug te krijgen”, zegt hij.

Dit artikel delen:

1 Reactie

Verweggistan 9 juli 2020 om 17:27

@Youri: heb je als U23 specialist wat meer info over de kwaliteiten van Alexis Roche?

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair