Nic Dlamini breekt arm bij aanhouding tijdens fietstocht

vrijdag 27 december 2019 om 15:26
Nic Dlamini breekt arm bij aanhouding tijdens fietstocht

foto: Cor Vos

Nic Dlamini heeft zijn arm gebroken bij een aanhouding in het Nationaal park Tafelberg in Zuid-Afrika. Naar verluidt was de renner van Dimension Data het park binnengereden zonder entreegeld te betalen.

Op de beelden is te zien hoe Nic Dlamini, gehuld in zijn outfit van Dimension Data, hardhandig tegen een auto wordt geduwd door de handhavers van het Nationaal park Tafelberg en daarna gedwongen moet plaatsnemen in de achterbak. Op röntgenfoto’s die op social media zijn geplaatst is vervolgens een verplaatste breuk in de bovenarm te zien.

“We zijn op de hoogte van een video waarin een van onze renners, Nic Dlamini, eerder vandaag betrokken was bij een incident in Kaapstad”, schreef zijn ploeg al op haar social media. “Hij wordt op dit moment medisch behandeld. Pas daarna kunnen we een volledige update geven over wat er aan de hand is.”

Statement
Ook het instituut achter het Nationaal park Tafelberg gaf al een statement af. “Volgens een boswachter was de fietser het park binnengekomen zonder te betalen en kon hij geen toegangsbewijs overhandigen toen hem dat werd gevraagd. De situatie liep uit de hand, waarbij de verdachte zichzelf blesseerde.”

Zowel de boswachters als Dlamini worden nog gevraagd naar een verklaring.

Voor Dlamini was dit zijn tweede volledige seizoen bij Dimension Data, nadat hij tweeënhalf jaar geleden al een stage afwerkte bij de ploeg. Winnen deed hij nog niet voor de Zuid-Afrikaanse WorldTour-formatie. In september verlengde de renner zijn contract met een jaar, waardoor hij komend seizoen in de kleuren van Team NTT te bewonderen is.

Dit artikel delen:

17 Reacties

KimJungPoels 27 december 2019 om 15:46

Waarbij de verdachte zichzelf blesseerde….

Goh ja, zo ziet het er op het filmpje inderdaad echt uit. Hij probeert tijdens een gevecht opeens vanuit een hele rare houding zijn arm over zijn hoofd te krijgen. De parkwachter probeert het nog tegen te houden, maar dat mocht niet baten.

twan382 27 december 2019 om 16:17

‘zichzelf blesseerde’
nee gaat goed

twan382 27 december 2019 om 16:17

Video bestaat:
Statement van het instituut: Nee

Polleke 27 december 2019 om 17:09

Tja… geweld is nooit goed te praten maar door de tollgate knallen mag natuurlijk ook niet…

platteprijs 27 december 2019 om 17:42

Zou dit niet in dezelfde zin naast elkaar plaatsen, dat brute gedrag van die dwazen is toch van een totaal ander niveau.

xistnc 27 december 2019 om 18:07

Ze hadden bij het restaurant buiten het park verteld, dat er toch niet gecontroleerd zou worden.

leegloper 27 december 2019 om 17:53

Als je een paar keer kijkt naar hoe die ranger het doet en na het knappend geluid hem direct afvoert, krijg je het idee dat hij dit vaker doet. Dat hij geleerd heeft dat ze dan weinig weerstand meer bieden. Brrr…

jv88 27 december 2019 om 19:34

Ach makkelijk lullen over een filmpje wat natuurlijk absoluut niet alles laat zien. Niemand die ziet hoe Nic zich daarvoor gedroeg ,wat hij zegt of überhaupt kracht zet ,ofwel verzet. Wil niet zeggen dat je het met opzet een arm mag breken. Maar is dat zo, is het opzet of een ongelukkige samenloop waarin ook Nic zelf een grote rol speelt.

Covadonga 27 december 2019 om 19:49

Aardig gek dit. Gelukkig zijn het geen blanke rangers (als ik het goed zie). Dat zou het zeer waarschijnlijk erger maken.

xistnc 27 december 2019 om 19:56

Of andersom.

HennieK 27 december 2019 om 22:48

Want blanke rangers maken ergere breuken?

Wheely 27 december 2019 om 23:12

Nog erger, stel je voor dat het die vrouwen uit Toren C waren geweest: “betalen pannenkoek!”

SnellePelle 27 december 2019 om 22:02

En dan wil de UCI nog meer oriënteren op Afrika…

FDJ 27 december 2019 om 22:12

Exact mijn gedachte. Zelfde als die man van Procyclingstats die nog net geen ambassadeur er van is.

tendam 27 december 2019 om 22:32

Ja, want een heel continent is verantwoordelijk voor de actie van een paar idioten.

GreenDay 28 december 2019 om 15:06

Hou dat soort opmerkingen maar voor de websites van PVV of FvD. Op Wielerflits hebben ze alvast geen plaats. Afrika bestaat uit 1,2 miljard inwoners, heeft enkele heel erg wielerminnende landen en vormt de grootste groeimarkt van de 21ste eeuw. De UCI zou dom zijn om niet naar Afrika te lonken. Het racisme en de vooroordelen van veel westerlingen zullen ze er dan maar moeten bijnemen. Praten we nu weer over koers? Bedankt.

Wheely 27 december 2019 om 23:19

Naar verhaal. Wielrenners trainen nou eenmaal vaak alleen in de openbare ruimte waar je allerhande risico’s loopt die gewone stervelingen ook tegenkomen. Weet ook nog de berichten uit Zuid-Amerika waar renners tijdens hun training gewoon met bruut geweld van hun fietsen werden beroofd om nog maar te zwijgen van de talloze aanrijdingen die voorkomen. Hij had ook door een leeuw gegrepen kunnen worden. :o

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair