Nibali voert ijzersterk Bahrain Merida aan in Luik

Nibali voert ijzersterk Bahrain Merida aan in Luik

foto: Sirotti

zaterdag 21 april 2018 om 14:01

Bahrain Merida heeft zijn huiswerk klaar voor Luik-Bastenaken-Luik. De WorldTour-ploeg uit Bahrein rekent op een ijzersterk zevental voor de Waalse klassieker. Vincenzo Nibali, die in deze koers op revanche belust zal zijn, is de blikvanger.

De Italiaan – dit jaar al winnaar van Milaan-San Remo – zal willen afrekenen met de editie van 2012, toen hij een zeker lijkende zege door zijn vingers zag glippen. Hij krijgt de steun van maar liefst vier landgenoten: Domenico Pozzovivo, Giovanni Visconti, Franco Pellizotti en Enrico Gasparotto.

Het is vooruit uitkijken naar Pozzovivo, die in de recente Tour of the Alps nog zijn topvorm etaleerde met een tweede plaats in de eindrangschikking achter Fransman Thibaut Pinot. De kleine klimmer eindigde in 2014 en 2015 al als vijfde en achtste in Luik. Gasparotto liet met een derde plaats in de Amstel Gold Race ook zijn blakende vorm zien.

De selectie wordt verder aangevuld met de gebroeders Ion en Gorka Izagirre. Jongere broer Ion eindigde vorig jaar nog als vijfde in La Doyenne.

Selectie flag-bh Bahrain Merida voor flag-be Luik-Bastenaken-Luik 2018
flag-it Enrico Gasparotto
flag-es Gorka Izagirre
flag-es Ion Izagirre
flag-it Vincenzo Nibali
flag-it Franco Pellizotti
flag-it Domenico Pozzovivo
flag-it Giovanni Visconti

Dit artikel delen:

9 Reacties

Tiim 21 april 2018 om 14:04

Goedemorgen, wat een team zeg. Nibali natuurlijk de kopman, maar allemaal kunnen ze hier een goede klassering rijden. Kijken of ze dit uit kunnen spelen, denk van wel namelijk.

0
rahimns 21 april 2018 om 14:05

Hadden deze namen niet gekund bij het andere artikel over Nibali die net gepost is ???

0
Verweggistan 21 april 2018 om 14:13

Ion en Gorka zijn met 29 en 31 veruit de youngsters in dit team.

0
LutsenkoFan 21 april 2018 om 14:19

Blijf het raar vinden dat Mohoric deze waalse klassiekers niet rijd.

0
assen 21 april 2018 om 14:56

Ja ja, of dit een sterk team is valt nog te bezien. Voor de Amstel werd het ook gezegd, maar het viel toen best tegen.

0
ChefSpijker 21 april 2018 om 15:06

’t Scheelde toch niet veel of ze hadden gewonnen in de Amstel. Maar Nibali zelf lijkt vooral het topniveau niet te hebben. Anders word je er niet afgereden door Schachmann en Haig in de finale van de Waalse Pijl. Ik verwacht dat Pozzovivo of Gasparotto morgen de beste Bahrain wordt.

0
kjjl 21 april 2018 om 18:53

@assen
Hoe viel dat precies tegen? Ze zaten mee met iedere ontsnapping in de finale (en zetten ze vaak zelf op) en Gasparotto komt op het podium. Je kunt niet zomaar winnen met een sterk team, maar volgens mij waren ze hartstikke sterk.

0
assen 21 april 2018 om 21:27

@kjjl
Er was nooit en te nimmer een overwicht, of iets wat er in de buurt kwam, van Bahrain Merida. Ik wil je er even aan herinneren dat dit team als ‘het nieuwe QS’ werd bestempeld voor de Ardennenklassiekers. Dat was het allerminst.
Gewoon een sterk team.

Misschien morgen sterker. Met Pozzo! Hoop er een beetje op, want ze hebben niet de renner die het beste kan aankomen.

0
kjjl 22 april 2018 om 13:15

Tja, als je dominantie verwacht valt het tegen. Maar ze waren de sterkste ploeg in koers, veel meer mag je niet verwachten lijkt me, zeker van een ploeg zonder topfavoriet.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone