Nibali toont zich in Tour of the Alps: “Het gaat steeds beter”

donderdag 25 april 2019 om 17:57
Nibali toont zich in Tour of the Alps: “Het gaat steeds beter”

foto: Cor Vos

Pavel Sivakov wist vandaag zijn leiderstrui te behouden in de Tour of the Alps, maar de Russische klimmer moest bijzonder diep gaan om Vincenzo Nibali te volgen. Die laatste bleef met lege handen achter, maar is tevreden over zijn vormpeil. “Het gaat steeds beter”, zo vertelt de Italiaan.

Nibali gooide zijn kaarten op tafel in de vierde etappe van de Tour of the Alps. Wat de Italiaan ook probeerde op de Passo Predaia, hij kreeg zijn Russische concurrent Sivakov er niet af. Die laatste kon namelijk rekenen op de steun van Tao Geoghegan Hart, de latere ritwinnaar.

Hierdoor moest Nibali in de eindsprint genoegen nemen met de meest ondankbare ereplaats. “Opnieuw geen winst”, zo begint de kopman van Bahrain Merida zijn relaas. “Toch voel ik me goed, aangezien het steeds beter gaat. Ik voel dat de conditie groeiende is”, aldus de Italiaan.

“We gaan het morgen weer proberen”
Nibali kijkt dan ook uit naar Luik-Bastenaken-Luik, die zondag op het programma staat. Ploegleider Franco Pellizotti vult aan. “We zijn blij met het resultaat”, zo verklaart de ex-renner. “Nibali heeft het geprobeerd, maar de etappe was relatief kort en daarom geschikt voor de jongens van Team Sky.”

“We gaan het morgen weer proberen. We hebben niets te verliezen”, waarschuwt Pellizotti de concurrentie. Het verschil tussen leider Sivakov en Nibali bedraagt 33 seconden.

Dit artikel delen:

6 Reacties

chasse patat 25 april 2019 om 19:34

Was heerlijk om naar te kijken. Steeds weer die versnelling. Het leek wel een interval training. En aan het einde had hij nog voldoende over om naar de tweede plek te sprinten. Had alleen nog niet het vermogen om echt weg te rijden en de snelheid vast te houden.

lemmens 25 april 2019 om 19:54

Vond ik ook. Hij is volgens mij beter in vorm dan vorig jaar. Wordt iemand om serieus rekening mee te houden in de Giro.

Gilberto 25 april 2019 om 20:33

@lemmens
In ieder geval iemand die strijdend ten onder zal gaan

Gilberto 25 april 2019 om 20:09

Sieraad voor de sport natuurlijk onze Vincenzo

KennyKlimmen 25 april 2019 om 20:43

kwou dat ik zo mooi op een racefiets kon zitten.

Rendo 26 april 2019 om 09:19

Geweldenaar! Hopelijk in topvorm aan de start van de Giro. En dan lekker aanvallend koersen!!!

Headlines

Materiaalzone

Populair