Topfavoriet Pogacar kent ploeggenoten voor Milaan-San Remo

donderdag 16 maart 2023 om 12:30
Topfavoriet Pogacar kent ploeggenoten voor Milaan-San Remo

Pogacar in de voorbije Parijs-Nice - foto: Cor Vos

Update

UAE Emirates heeft de ploeg rond Tadej Pogačar voor Milaan-San Remo gepresenteerd. De Sloveen zal zaterdag als topfavoriet van start gaan in de Italiaanse klassieker, na zijn indrukwekkende optredens in de Ruta del Sol en met name Parijs-Nice.

Het wielerseizoen is nog maar goed twee maanden onderweg en de teller van Tadej Pogačar staat alweer op negen overwinningen. De Sloveen maakte al erg veel indruk in de Ruta del Sol en Parijs-Nice. Met drie ritoverwinningen en de eindzege was zijn eerste Parijs-Nice een groot succes. Nu gaat de tweevoudige Tourwinnaar op jacht naar zijn eerste overwinning in Milaan-San Remo.

Vorig jaar was hij al een van de hoofdrolspelers in ‘La Primavera’, maar kon hij het verschil niet maken op de Poggio en moest hij aan de finish genoegen nemen met een vijfde plaats. De Sloveen zal de koers ongetwijfeld al vroeg willen openbreken en heeft de ploeg om dat te doen, met Davide Formolo, Felix Grosschartner, Domen Novak, Matteo Trentin, Diego Ulissi en Alessandro Covi als ‘luxeknechten’.

Wat verwacht Pogačar er eigenlijk zelf van? “Milaan-San Remo is een prachtige wedstrijd. Ik ken de wegen goed, omdat ik er niet ver vanaf woon. Ik train ook weleens op de Poggio. Ik heb veel scenario’s in mijn hoofd hoe de race kan verlopen, maar het blijft onvoorspelbaar en zonder twijfel één van de moeilijkste wedstrijden om te winnen. Na een geweldige week in Parijs-Nice ga ik nu een beetje herstellen en dan ben ik klaar voor de koers. Ik denk dat we meerdere opties hebben voor de finale.”


Update 16 maart, 12.25 uur

Tim Wellens zal zaterdag alsnog zijn opwachting maken in Milaan-San Remo. De Belg maakte aanvankelijk geen deel uit van de selectie van UAE Emirates, maar is als vervanger van de zieke Davide Formolo alsnog opgeroepen.

Wellens won dit seizoen al een rit in de Ruta del Sol, werd derde in de Jaén Paraiso Interior en maakte een sterke indruk in het Vlaamse openingsweekend. De laatste weken loopt het echter wat minder bij de ervaren renner. Zaterdag zal hij in dienst rijden van kopman Tadej Pogačar.

Lees ook:
Deelnemers Milaan-San Remo 2023
Lees ook:
Voorbeschouwing: Milaan-San Remo 2023 – Zware finale of voor de sprinters?

voor

Dit artikel delen:

15 Reacties

Diskob 14 maart 2023 om 15:13

Ik heb de finale van vorig jaar nog eens bekeken. Pogacar heeft toen te snel aangevallen op de Poggio. Als hij wacht op het klassieke steilste stuk net voor de top is de kans groter dat hij een betekenisvolle kloof kan slaan en komt hij solo aan of in een kleiner groepje waarin hij de sprint kan winnen.

De opdracht voor zaterdag is duidelijk: net als vorig jaar moet UAE snoeihard tempo maken op de Cipressa zodat de sprinters en de meeste helpers uitgeschakeld zijn en dan moet Pog zich wat langer koest houden en pas op het steilste stuk van de Poggio zijn raket afschieten.

Ik verwacht een sprint met twee: Pog tegen Van Aert.

2
Dr.Watt 14 maart 2023 om 17:27

Volledig mee eens. Hij voelde zich onoverwinnelijk, beetje zoals in de Tour. Ergens is hij wel een beetje onoverwinnelijk maar heeft toch ook zijn limieten.

Drie maal aangaan op plaatsen waar er al mss 40 jaar geen beslissende demarrage is geweest was zelfs voor hem te ambitieus.

Dit jaar zal hij het beter aanpakken volgens mij.

Pog VS WVA kan zeker het sprintduel worden maar Alaphilippe en MVDP kunnen daar ook zeker bijzitten.

0
de adelaar 14 maart 2023 om 12:52

Beresterk maar hij kan zonder ;-)

1
madeinstars 14 maart 2023 om 13:06

Dat scheelt dan weer kennismaken.

1
Zwarte panter 14 maart 2023 om 13:28

En mochten ze hem kunnen volgen dan klopt ze in de sprint

1
Landeirovic 16 maart 2023 om 13:47

“De laatste weken loopt het wat minder” ik heb wellens in de laatste rit van Parijs Nice wel echt enorm lang en krachtig zien rijden voor Pogacar.

1
Monsieur vdS 14 maart 2023 om 12:59

Goeie ploeg om tempo te maken op de Cipressa met Formolo, Covi en Grossschartner en eventueel Ulissi nog. Trentin achter de hand houdend voor de sprint. Of zal Pogacar op de Cipressa al zelf een aanval plegen? Lijkt me anders moeilijk om Van Aert te verrassen of eraf te rijden

0
Panamaman29 14 maart 2023 om 13:09

Trentin zal de sprint nooit winnen. Misschien een soort SKA/Stuyven aanval na de afdaling van de poggio waar iedereen naar elkaar kijkt, maar ik weet niet of die op dit moment de vorm heeft om met de top 15 de poggio over te komen.

1
Dr.Watt 14 maart 2023 om 13:03

Covi en Ulissi voor de Capi.
Formolo voor de Cipressa en Grosss voor de Poggio of omgekeerd.

Als Pogi zich kan inhouden tot het ´steile´ stuk van de Poggio zie ik niet wie hem gaat kunnen verslaan. Als hij zoals vorig jaar de concurrentie een beetje minacht moet hij het in de sprint klaarspelen.

Alternatief is dat Formolo wordt gespaard om mee over de Poggio te komen.

Doet hij dit 5 jaar op rij dan mag het gemeentebestuur van Poggio een letter weghalen uit de dorspnaam.

0
TI Reppie 14 maart 2023 om 13:29

Pogacar rijd iedereen op de Poggio eraf en finisht in zijn eentje met 30 sec. voorsprong op een uitgedund groepje punchers… mark my words..

0
Lars Maden 14 maart 2023 om 18:12

De Poggio is een klimmetje van niks, daar ga je nooit een groot gat slaan.

1
Wieler-Joke 16 maart 2023 om 13:05

Dagdromen mag maar op de poggio kan die nooit ver wegrijden als ze daarachter vol doorrijden, zelfs geen 10 seconden. Als bijvoorbeeld Laporte de eerste demarrage van Pogacar al wat kan neutraliseren zodat de Van Aerts en Vdps niet in de wind moeten komen zie ik zelfs niet in hoe hij die mannen gaat kunnen lossen.

0
Dr.Watt 16 maart 2023 om 12:54

Geen Formolo is een groot gemis. Zou hij al op de Cipressa gaan?

0
hartstikkebedankt 14 maart 2023 om 13:44

Pogacar veel meer favoriet dan Van Aert zie ik nog niet zo

-1
Romāns Vainšteins 14 maart 2023 om 14:09

Hartstikke goed team dat de opdracht ‘koers zo keihard maken dat de pure sprinters scheel en kotsend afhaken moeten’ uitstekend uitvoeren kan. Toch denk ik dat Pogi niet van alle snellere mannen af komt met dit strijdplan.

-1

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Populair

Materiaalzone