Nibali hervat training en hoopt Vuelta te halen

Nibali hervat training en hoopt Vuelta te halen

foto: ASO

vrijdag 10 augustus 2018 om 10:33

Vincenzo Nibali heeft een dikke week na zijn operatie aan een gebroken rugwervel, zijn training weer hervat. De ploegdokter van Bahrain Merida is positief gestemd over een deelname van de Italiaan aan de Vuelta a España, die op 25 augustus van start gaat in Málaga, vertelde hij aan La Gazzetta dello Sport.

De Haai van de straat van Messina liep zijn kwetsuur op in de bergrit naar Alpe d’Huez in de Tour de France. Zijn stuur bleef haken achter een band van een camera, waarna hij ten val kwam. Nibali reed de etappe uit, maar ’s avonds bleek hij een rugwervel te hebben gebroken. Op 31 juli onderging de Italiaanse meervoudig grote ronde-winnaar een operatie, waarbij een chirurg een soort cement in zijn ruggenwervel spoot. Dit mengsel vult de ruimtes op die zijn ontstaan in het bot, waardoor de artsen een soort beschermlaag creëren die de breuk stabiliseert.

Woensdag zat Nibali voor het eerst weer op de fiets. Hij trainde drie uren, maar had nog wel pijn. De Italiaan hoopt op tijd fit te zijn om aan de Vuelta te kunnen beginnen. De ploegdokter van Bahrain Merida zegt dat het bemoedigend is dat Nibali alweer heeft kunnen trainen. Lo Squalo gaat – mits hij aan het vertrek staat – zonder klassementsambities van start in Spanje. Hij wil zich er vooral voorbereiden op het WK in Innsbruck eind september. Bahrain Merida schuift nu de broers Ion en Gorka Izagirre naar voren als leiders van hun ploeg.

Vorig jaar won Nibali de derde rit met een kenmerkend zegegebaar – foto: Sirotti

Dit artikel delen:

2 Reacties

Lopopodium 10 augustus 2018 om 11:37

Die drie weken zal hij toch niet gaan volmaken?
Zijn er geen andere koersen die hij kan rijden in de tussentijd? Kan je je rug in de tussentijd ook nog wat rust gunnen… Zoveel ruggen heb je niet, je trekt er niet zomaar eentje uit de reservekast.

Jovic 10 augustus 2018 om 12:00

Onder druk word alles vloeibaar.

Headlines

Materiaalzone

Populair