Neilson Powless derde in Dwars door Vlaanderen: “Ben een dark horse in de Ronde”
foto: Cor Vos
woensdag 29 maart 2023 om 16:59

Neilson Powless derde in Dwars door Vlaanderen: “Ben een dark horse in de Ronde”

Neilson Powless heeft in Dwars door Vlaanderen zijn visitekaartje afgegeven voor de Ronde van Vlaanderen van zondag. De Amerikaan van EF Education-EasyPost kwam als derde over de finish, achter de solerende Christophe Laporte en de verrassende Oier Lazkano. “Het was een erg zware koers”, aldus Powless na afloop.

“In zo’n kleine groep moet je heel goed opletten. Vooral Tiesj Benoot en Laporte waren sterk, dat zag ik al op dertig kilometer van de finish. In de finale was het ook erg tactisch en waren er veel demarrages. Maar Laporte was te sterk. Ik neem mijn hoed af voor hem en Jumbo-Visma”, blikt Powless terug op de finale in Waregem.

Powless kleurde zelf mee die finale, samen met zijn ploegmaat Mikkel Frøhlich Honoré. “Ik ben wel blij, want Mikkel en ik debuteren hier op de kasseien en dat ging best goed voor de eerste keer”, lacht de winnaar van Clásica San Sebastián in 2021.

Komend weekend maakt Powless ook zijn debuut in de Ronde van Vlaanderen. “Ik ben daar een dark horse“, verwacht hij. “Want het deelnemersveld is daar wel sterker. Hopelijk heb ik dan dezelfde benen en kan ik meedoen in de finale. Of ik de sterkste ga zijn weet ik niet, maar ik hoop wel een rol te spelen zondag.”

 
10 Reacties
Sorteer op:
29 maart 2023
Debuteren op kasseien? In het WK in Leuven waar hij een kort eindigde lagen die dingen toch ook. Maar leuk, zo’n renner voor allerlei koersen
    29 maart 2023
    In de tour heeft hij ook een kasseienetappe gereden
29 maart 2023
Powless is een mooie en veelzijdige renner, heeft al leuke koersen gewonnen, maar komt denk ik nog wel wat bij de komende jaren. Heeft er goed aan gedaan TJV te verlaten en voor eigen kans te gaan bij EF. Heeft mij weer eens positief verrast vandaag.
29 maart 2023
Toch wel een van de sterkste mannen van het voorjaar tot dusver. Moet je eens zijn uitslagen checken op PCS, bijna altijd in de top-10.
29 maart 2023
Ik zou die jongen toch graag weer zien terugkomen bij de gele bijtjes.
    29 maart 2023
    Ik niet. Die jongen zit op zijn plaats bij een vrijbuitersploeg als EF.
29 maart 2023
vond het al heel vreemd dat hij helemaal niet genoemd werd in de voorbeschouwing op WF. Geen veelwinnaar, maar wel iemand die koers maakt met een goed neusje wanneer hij moet gaan.
29 maart 2023
nou ja alsjet zelf zegt niet meer zo in het donker natuurlijk
29 maart 2023
Powless die als enige Pogacar kan volgen op de Oude Kwaremont, het hoeft niet nog gekker te worden...
29 maart 2023
De rvv is natuurlijk een heel andere koers dan dit voorgerechtje, als je hier goed meekunt wil dat niet zeggen dat je er na 240 km in de ronde nog gaat aanhangen. Ook Laporte zal moeten anticiperen in de ronde terwijl die dit koersje gewoon kan domineren.

Reacties zijn gesloten.