Achttien ploegen bevestigen deelname aan Parijs-Nice

vrijdag 6 maart 2020 om 11:00
Achttien ploegen bevestigen deelname aan Parijs-Nice

foto: Cor Vos (archief)

Update

Verschillende ploegen hebben aangegeven niet te zullen deelnemen aan Parijs-Nice, maar toch zal organisator ASO achttien ploegen verwelkomen in vertrekplaats Plaisir. Het gaat om dertien WorldTour-ploegen, waaronder Jumbo-Visma en Lotto Soudal, en vijf ProTeams.

Astana, CCC, Mitchelton-Scott, UAE Emirates en Team Ineos nemen het zekere voor het onzekere en staan zondag niet aan het vertrek van Parijs-Nice, maar de organisatie rekent wel ‘gewoon’ op Bahrain McLaren, Lotto Soudal, NTT Pro Cycling, Team Sunweb, BORA-hansgrohe, Deceuninck-Quick-Step, Trek-Segafredo, Movistar, AG2R La Mondiale, Groupama-FDJ, Cofidis, Israel Start-Up Nation en Jumbo-Visma.

De veertiende en laatste WorldTour-ploeg is EF Pro Cycling. De Amerikaanse formatie diende als eerste een verzoek in bij RCS Sport om niet te hoeven deelnemen aan de Italiaanse voorjaarswedstrijden, maar zal wel actief zijn in Parijs-Nice. Verder rekent ASO op de ProTeams Total Direct Energie, Arkéa-Samsic, Nippo-Delko One Provence, Circus-Wanty Gobert en B&B Hotels-Vital Concept.

Peter Sagan en Wout van Aert
De laatste twee ProTeams hebben na het afhaken van enkele WorldTour-formaties alsnog een uitnodiging ontvangen van organisator ASO. Op de voorlopige deelnemerslijst prijken de namen van onder meer Nairo Quintana, Primož Roglič, Sam Bennett en Sergio Higuita, renners die eerder al de voorkeur gaven aan Parijs-Nice.

Er zijn echter ook enkele coureurs die halsoverkop nog kiezen voor de Franse voorjaarskoers. Het zou gaan om onder meer Wout van Aert, Elia Viviani en Peter Sagan, die eerder nog van plan waren om mee te doen aan Tirreno-Adriatico. Die wedstrijd staat echter op losse schroeven nu Italië drastische maatregelen heeft genomen met betrekking tot het coronavirus.


Update 11.00 uur

De organisatie van Parijs-Nice ziet na Astana, CCC, Mitchelton-Scott, UAE Emirates en Team Ineos een zesde WorldTour-ploeg afhaken. Het Spaanse Movistar heeft namelijk besloten om de komende twee weken geen koersen te betwisten, uit angst voor het coronavirus en mogelijke besmettingen.

Door het wegvallen van Movistar rekent de organisatie van Parijs-Nice nog op dertien WorldTour-ploegen en vijf ProTeams. De definitieve selecties en de deelnemerslijst worden na de ploegleidersvergadering, daags voor de eerste etappe, bekendgemaakt.


Update 14.27 uur

Jumbo-Visma heeft besloten niet deel te nemen aan Parijs-Nice. Gezondheidsrisico’s vanwege het coronavirus liggen mede ten grondslag aan deze beslissing.

Jumbo-Visma niet van start in Parijs-Nice

Dit artikel delen:

18 Reacties

xistnc 5 maart 2020 om 18:55

‘Plaisir’, je verzint het niet hè.

Die 19 zijn een momentopname. Bij een dagelijkse verdubbeling van de besmettingen, zoals in NL en BE, kan de werkelijkheid er zondag heel anders uitzien.

0
Hollow Knight 5 maart 2020 om 19:26

59 besmettingen in belgie op 11 miljoen inwoners. Dat is heel weinig en alles behalve een epidemie. Laar ga maar door met jouw hysterie. Intussen zit ik elke dag op een volle trein.

0
Emergo 6 maart 2020 om 12:08

Als je in die trein zou zitten zou de kans inderdaad aanschijnlijk groter zijn.

0
Wheely 5 maart 2020 om 18:58

Roglič vs Quintana…

De Jumbo’s komen met een gruwelijke sterke klimploeg – Gesink Kuss Bennett Roglič.

0
GroteSmurf 5 maart 2020 om 19:35

Alleen een fitte Laurens de Plus had nog toegevoegd hoeven te worden, maar Van Aert is ook prima ;)

0
ProfrondeZevenbergen 5 maart 2020 om 19:01

Ze rekenen zelfs twee keer op Jumbo Visma. Dat lijkt me niet eerlijk …

Maar ook deze koers zal helaas vermoedelijk niet doorgaan.

0
Schollekop 5 maart 2020 om 19:03

Met een tijdrit van ruim 15 k is dit rondje voor Roglic.

0
castroviejo 5 maart 2020 om 19:08

Wat een tombola met ploegen en renners. Het gaat een vreemde editie worden zo maar kan ook juist boeiend worden daardoor.

0
Scibby 5 maart 2020 om 19:27

Ja wel leuk, normaal alles ruim van te voren zeer strak gepland door de ploegen. Dit kan wat spektakel opleveren.

0
Jan Blokland 5 maart 2020 om 20:36

Parijs-Nice wordt ook nog wel afgelast. Let maar op! En mochten ze toch starten geloof ik nooit dat ze Nice halen. Dat ligt veel te dicht bij Noord Italië.

Ik verwacht deze maand helemaal geen wedstrijden meer op Worldtour niveau.
Wel jammer, want zelf ben ik van mening dat het geen probleem is om te koersen.

0
Velominatus 5 maart 2020 om 21:02

Gek, ik denk juist dat P-N een van de laatste wedstrijden is die nog enigszins normaal gereden zullen worden. Als de verspreiding van het virus doorzet zoals de afgelopen week dan zitten we eind maart/begin april in veel Europese landen met de situatie zoals die nu in Italië is.
Hoop dat ik er naast zit…

0
skylimit 5 maart 2020 om 20:47

Waar ligt bij TJV de grens om wel of niet aan een wedstrijd deel te nemen indien deze niet door de organisatie of overheid wordt afgelast ?

0
xistnc 5 maart 2020 om 21:02

Uit welke antwoorden kunnen ze kiezen?

0
peervaneynthoven 5 maart 2020 om 20:54

Aan wie vraag je dit? Beetje overbodige vraag hier op dit forum. Denk dat je deze specifieke vraag aan de ploegleiding van TJV moet stellen.

0
Djoop 5 maart 2020 om 22:24

Tenzij je niet voor TJV werkt heb je denk ik iets om over na te denken.

Ik begrijp ook niet waarom ze niet niet met elkaar in quarantaine willen zitten. Maar wellicht heeft de ronduit negatieve berichtgeving uit de Emiraten daar aan bij gedragen.

0
Ligthning 6 maart 2020 om 12:40

Als de Corona-epidemie zoals het een epidemie past nog enkele weken zal uitbreiden en nog velen zal besmetten (wat een volkomen normale situatie is bij een virus-epidemie, maar helemaal niet alarmerend) en indien de overheden, pers, sportverantwoordelijken daar zonder reden verder over blijven panikeren, dan lijkt het me logisch dat de Vlaamse kasseienklassiekers en Paris-Roubaix ook niet zullen doorgaan. Misschien wel nog de Ronde van Catalonië en de Ronde van het Baskenland. Brabantse Pijl, Gold Race, Waalse Pijl en L-B-L lijken me dan ook in het gedrang te komen. Totaal onnodig, maar zolang we de verkeerde logica van de paniekzaaiers volgen.
In België zijn er nog geen doden omwille van het Corona-virus, in Nederland een of twee (86 jarige !). Elk jaar vallen er in België en Nederland tussen enkele tientallen doden en enkele honderden doden door het influenza-virus. Ook door bronchitis, longontsteking e.d. Ook deze winter zijn hier al verscheidene zwakkere en oudere mensen aan bezweken. Maar daarover lees je niets. En omwille van het influenza-virus worden eigenlijk nooit manifestaties, sportwedstrijden afgelast. Alleen bij heel zware influenza-epidemies worden er al eens rusthuizen in quarantaine geplaatst.
Dus best mensen, stop met dit paniekgedrag.

0
Natte spons 6 maart 2020 om 13:30

+1

0
Emergo 6 maart 2020 om 14:48

-10

0

Headlines

Populair

Materiaalzone