Negen opgaves in natte etappe Critérium du Dauphiné

maandag 10 juni 2019 om 19:33
Negen opgaves in natte etappe Critérium du Dauphiné

Nacer Bouhanni - foto: ASO, archief

De tweede etappe van het Critérium du Dauphiné heeft voor negen slachtoffers gezorgd. Aan de finish in Craponne-sur-Arzon kwamen 145 van de 154 gestarte renners aan. Onder de opgaves waren Nacer Bouhanni en ook drie Belgen.

Bouhanni verliet de koers samen met ploeggenoot Geoffrey Soupe. Werkgever Cofidis liet op social media weten dat zij op de eerste klim al in een groep gelosten kwamen te rijden. De renners in die groep zagen geen kans meer om het peloton bij te halen op het heuvelachtige parcours en in de natte weersomstandigheden.

Deceuninck-Quick-Step nam afscheid van Tim Declercq (ziek), Jumbo-Visma zag Maarten Wynants afstappen en Sander Armée (maagproblemen) verliet de koers namens Lotto Soudal. Andere opgaves waren te melden van Chun Kai Feng (Bahrain Merida), Stephen Cummings, Nicholas Dlamini (beiden Dimension Data) en Riccardo Zoidl (CCC).

Dit artikel delen:

4 Reacties

FDJ 10 juni 2019 om 20:17

Bouhanni.. zo’n groot talent. Kopmanschap zal opnieuw voor Laporte zijn denk ik. Vorig jaar toch ook top 5 gesprint en zelfs 2e in een etappe.

wilbertdh 10 juni 2019 om 21:10

Zo loopt zijn Dauphine toch aardig in de Soupe

Ab Normaal 10 juni 2019 om 22:17

Cummings ook aflopende zaak.

Gilberto 11 juni 2019 om 00:04

Slappe zakken

Volg hier

Headlines

Populair

Materiaalzone