Nederlandse veldrijdsters blijven goed presteren

Nederlandse veldrijdsters blijven goed presteren

foto: PhotoPress.be

zaterdag 24 november 2018 om 16:59

Na afloop van de Ambiancecross in Wachtebeke stonden er opnieuw meerdere Nederlandse veldrijdsters op het podium. Denise Betsema greep de overwinning na een spannend gevecht met de Italiaanse Alice Maria Arzuffi, terwijl Europees kampioene Annemarie Worst als derde eindigde.

Beide vrouwen lieten na afloop hun licht schijnen op de cross. “Ik voelde me wel zegezeker in de sprint, maar ik moest wel flink mijn best doen om bij Alice te blijven. Het was een lange spurt, iets dat me goed ligt”, zo liet Betsema na afloop weten aan Sporza.

De 25-jarige Texelse wist alweer haar zesde zege van het seizoen te boeken. Eerder zegevierde ze al in de GP Neerpelt, terwijl ze ook de beste was in Aigle, Hittnau, Poprad en Lutterbach. “Het gaat dit seizoen heel erg hard”, aldus de renster van Marlux-Bingoal. “Het is allemaal nog een beetje nieuw, maar ik geniet er wel heel erg van. Het is leuk om het seizoen zo te beginnen.”

Worst denkt aan teambelang 
Annemarie Worst deed niet mee om de zege. De renster van Steylaerts-777 moest genoegen nemen met de derde plaats, maar probeerde ook niet meer de sprong naar voren te wagen. Met Arzuffi reed er namelijk een ploeggenote vooraan.

“Daarom besloot ik om er niet achteraan te rijden, en die derde plek veilig te stellen”, aldus Worst. “Ik zat te ver van achter toen ze wegreden. Ik had het gat wel kunnen dichten, maar dan had ik iedereen meegenomen.”

Dit artikel delen:

4 Reacties

Mwielerfan 24 november 2018 om 17:49

Toch vreemd van worst. Als het gat tien seconden is rijd echt niet iedereen mee in je wiel. Als je beter bent dan kun je toch wel langzaam een kloofje slaan.

tendam 24 november 2018 om 17:56

Ze reed duidelijk met de handrem op. Niet gezien?

Arry1337 24 november 2018 om 18:14

Op het moment dat Betsema en Arzuffi weg reden, kwamen ze net het rechte stuk af. Worst kwam als een van de eerste het rechte stuk op draaien en liet het stil vallen. Omdat ze wist dat het normaal gezien nog niet beslist zou worden, en ze morgen een grote afspraak heeft staan, liet ze zich in eerste instantie door het volledige groepje inhalen. Net voor het afdraaien van het rechte stuk ging ze er buitenom helemaal omheen en zo kwam ze op plek 4 / 5 te zitten. Betsema trok door een kreeg eerst een gat op van Loy, Arzuffi en Kaptheins met daarachter Worst, dacht ik. Arzuffi maakte toen de oversteek, waar de andere twee dat niet konden. Worst ging toen naar plek drie en liet het in een technisch stuk stil vallen omdat ze duidelijk vertrouwde in de kansen van Arzuffi, en de kansen voor haarzelf om het podium veilig te stellen. Ze weet natuurlijk dan ook dat Cant, van Loy en de anderen ook niet hun kansen voor morgen willen hypothekeren door dat gat proberen dicht te rijden op de voorste twee. Vervolgens was het volgen tot het moment daar was om de derde plaats veilig te stellen zonder daarbij het gat naar Arzuffi en Betsema te willen dichten.

Dus ja, wat ten dam stelt, ze deed dit duidelijk met de handrem erop

EddyB1958 25 november 2018 om 05:06

En de zestienjarige Nederlandse jeugd kwam ook goed in beeld.Puck Pieterse haperde eventjes in het begin van de eerste ronde en veroorzaakte zo een kleine valpartij,maar rijdt dan ruim vier ronden aan de staart van de kopgroep,waarna ze lost en nog door Wyman uit de top tien gereden wordt.
Ook een mooie koers van het "Cecemel meisje" Shirin van Anrooij met haar dertiende plaats.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair