Nederlandse toppers terug in Wereldbeker Hoogerheide

maandag 17 januari 2022 om 09:51
Nederlandse toppers terug in Wereldbeker Hoogerheide

foto: Cor Vos

Veel Nederlandse toppers lieten afgelopen weekend de wereldbekerwedstrijd in Flamanville aan zich voorbijgaan, maar komende zondag in Hoogerheide zijn Lars van der Haar, Lucinda Brand, Denise Betsema en Marianne Vos weer van de partij.

In Hoogerheide worden alleen de wedstrijden voor de elite-mannen en -vrouwen verreden. Eerder maakte de organisatie al bekend dat vanwege de coronamaatregelen in Nederland de wedstrijden voor junioren en beloften werden geschrapt. De Nederlandse delegatie bestaat uit elf mannen en veertien vrouwen. Voor een deel van de selectie staat de wedstrijd in het teken van het komende wereldkampioenschap, dat een week later in het Amerikaanse Fayetteville wordt gehouden.

Bij de mannen keert Europees en Nederlands kampioen Lars van der Haar, de nummer vijf in de Wereldbeker, terug. Corné van Kessel, Gosse van der Meer en Stan Godrie kwamen afgelopen weekend wèl in actie in Flamanville, net als Ryan Kamp en Mees Hendrikx in de U23-wedstrijd. Van Kessel werd zevende, Kamp en Hendrikx reden naar het podium. Pim Ronhaar, de nummer vier bij de beloften, ontbreekt in Hoogerheide.

Van Empel versloeg in Flamanville haar landgenote Pieterse in de eindsprint – foto: Cor Vos

Bij de vrouwen is wereldkampioene Lucinda Brand, inmiddels verzekerd van de eindoverwinning in de Wereldbeker, er weer bij, net als Denise Betsema, Shirin van Anrooij, Marianne Vos, Ceylin del Carmen Alvarado en Yara Kastelijn. Ook Fem van Empel, winnares in Flamanville, Puck Pieterse, tweede in Frankrijk, zijn van de partij. Leonie Bentveld, winnares van de Wereldbeker bij de junioren, maakt deel uit van de Nederlandse delegatie. Annemarie Worst ontbreekt.

Vertrouwen
Bondscoach Gerben de Knegt heeft hoge verwachtingen van de Nederlandse renners. “Sportief staat er misschien minder op het spel dan andere jaren, maar het is altijd prettig om met een mooi resultaat en een goed gevoel af te reizen naar een WK. Dat geeft toch vertrouwen.”

Selectie elite-mannen
flag-nl Lars van der Haar
flag-nl Corné van Kessel
flag-nl Ryan Kamp
flag-nl Mees Hendrikx
flag-nl Gosse van der Meer
flag-nl Stan Godrie
flag-nl Luke Verburg
flag-nl Bailey Groenendaal
flag-nl Hugo Kars
flag-nl Danny van Lierop
flag-nl Salvador Alvarado

Selectie elite-vrouwen
flag-nl Lucinda Brand
flag-nl Denise Betsema
flag-nl Puck Pieterse
flag-nl Fem van Empel
flag-nl Shirin van Anrooij
flag-nl Marianne Vos
flag-nl Ceylin del Carmen Alvarado
flag-nl Yara Kastelijn
flag-nl Inge van der Heijden
flag-nl Manon Bakker
flag-nl Aniek van Alphen
flag-nl Maud Kaptheijns
flag-nl Lauren Molengraaf
flag-nl Leonie Bentveld

Dit artikel delen:

2 Reacties

JTR 17 januari 2022 om 13:19

Belgen, Nederlanders, Belgen, Nederlanders !!!!! Dat is waar het om gaat als het over een WK veldrijden gaat. Er gaat er echt geen 1 dat truitje ophalen daar in de VS waar ze nimmer naar toe hadden moeten gaan voor dit Benelux kampioenschap. Dat ook een Engels talige

JTR 17 januari 2022 om 13:21

coureurtje daar dat truitje ophaalt gaan ze niet vanuit. Let maar op !

Headlines

Materiaalzone

Populair