Nederlandse equipe verliest na Inkelaar ook Arensman in L’Avenir

dinsdag 20 augustus 2019 om 16:25
Nederlandse equipe verliest na Inkelaar ook Arensman in L’Avenir

foto: Elen Rius

De Nederlandse equipe is onthoofd na de zesde etappe van de Tour de l’Avenir. Eerder moest Kevin Inkelaar de strijd staken na een crash, maar nu heeft ook Thymen Arensman opgegeven. De nummer twee van vorig jaar kwam al vroeg in de wedstrijd ten val.

De 19-jarige klimmer probeerde op karakter nog wel de etappe uit te rijden, maar Arensman zag op een gegeven moment toch het heilloze van zijn missie in. De ronderenner was een van de slachtoffers van een massale valpartij, in een etappe die gekenmerkt werd door slecht weer en de nodige chaos.

Voor de renner van SEG Racing Academy is het niet de eerste tegenvaller van het seizoen. Zo viel hij ook al zwaar in de Giro d’Italia U23, maar Arensman wist die ronde nog wel uit te rijden. De beloftevolle renner heeft dit jaar nog geen individuele resultaten weten te boeken.

“Door foutjes of kleine dingetjes heb ik niet echt korte uitslagen gereden en vooral voor het team gewerkt”, zo vertelde hij eerder in gesprek met WielerFlits. Vorig seizoen maakte hij nog indruk in de Tour de l’Avenir, door achter Tadej Pogačar als tweede te finishen.


Update 19.45 uur

Thymen Arensman heeft voor het eerst gereageerd na zijn opgave in de Tour de l’Avenir. “Ik ben ‘OK’, maar ik heb waarschijnlijk een breukje in mijn schouder opgelopen. Het is nog niet zeker, maar het doet ontzettend veel pijn. De valpartij gebeurde op een rechte weg tijdens een gladde afdaling, aangezien er wat olie op de weg lag.”

“Ik zat op dat moment in de eerste groep. Een renner voor mij slipte door de olie. Ik zat vlak achter hem”, zo reconstrueert Arensman de crash. Het is nog niet bekend wanneer de Nederlander weer een rugnummer kan opspelden.

Dit artikel delen:

2 Reacties

Franco Ballerini 20 augustus 2019 om 16:38

Het zit de toekomstige Nederlandse toppers niet mee. Arensman zijn jaar is het sowieso niet. Hopelijk krijgt Sunweb de boel weer op de rails.

boenk 21 augustus 2019 om 00:35

Jammer, van Schelling zal het ook niet komen.

Headlines

Materiaalzone

Populair