Nederlandse continentalteams bereiden zich voor op 2020

zondag 22 september 2019 om 06:00
Nederlandse continentalteams bereiden zich voor op 2020

foto: Cor Vos

Nationaal

In de rubriek WielerFlits Nationaal brengen wij het laatste nieuws uit het Nederlandse continentale wielrennen. Van de meest recente uitslagen tot het belangrijkste nieuws van de renners in het land. In deze editie presenteren veel Nederlandse continentalteams aanwinsten en contractverlengingen voor het aankomende wielerseizoen.

Elf contractverlengingen bij Metec-TKH

Metec-TKH begint steeds meer vorm te krijgen voor het wielerseizoen 2020. De Tielse formatie gaat met minstens elf coureurs uit de huidige selectie door. Sjoerd Bax, Jelle Bootsveld, Dylan Bouwmans, Tim Marsman, Rick Ottema, Jason van Dalen, Marijn van den Berg, Lars van den Berg, Jens van den Dool, Dennis van der Horst en Danny van der Tuuk dragen ook in 2020 het tenue van Metec-TKH.

Tel daarbij aanwinsten Lars Hohmann en Adne Koster op, en het team zit op dertien namen voor het aankomende seizoen. Zij vullen de plekken in van Robbie van Bakel en Thijs de Lange, die Metec-TKH na vier en drie jaar dienst verlaten. David Dekker gaat naar SEG Racing Academy. Seizoensrevelaties Arvid de Kleijn en Stef Krul blijven dan tot slot over. “Maar zij zijn in beeld bij de profploegen”, is manager Michel Megens duidelijk.

Voorlopige selectie flag-nl Metec-TKH voor 2020
flag-nl Sjoerd Bax
flag-nl Jelle Bootsveld
flag-nl Dylan Bouwmans
flag-nl Lars Hohmann
flag-nl Adne Koster
flag-nl Tim Marsman
flag-nl Rick Ottema
flag-nl Jason van Dalen
flag-nl Marijn van den Berg
flag-nl Lars van den Berg
flag-nl Jens van den Dool
flag-nl Dennis van der Horst
flag-nl Danny van der Tuuk


Gekneusde bekken Budding na botsing met verkeersbord

Martijn Budding heeft afgelopen week niet voluit kunnen trainen. De coureur van BEAT Cycling Club kwam afgelopen zaterdag in De Kustpijl hard ten val na een botsing met een verkeersbord. De renner die voor Budding reed kon de poot van het bord, dat deels op de weg weg lag, nog net ontwijken, maar de BEAT-renner niet meer. Hij hield aan de crash een kneuzing in zijn linkerbekken en veel schaafwonden aan over.

Het herstel van Budding ging voorspoedig, maar wel werd besloten om de GP de Wallonie en het Kampioenschap van Vlaanderen van vrijdag over te slaan. In de Gooikse Pijl (zondag) maakt hij zijn rentree.


Nieuwstips of opmerkingen?

[email protected]


Selecties BEAT Cycling Club in drukke Vlaamse week

Sinds begin augustus heeft BEAT Cycling Club meer dan de helft van de UCI-wedstrijden gereden in België: zeven. De andere koersen waar de ploeg aan de start stond waren in Frankrijk (drie keer) en Nederland (twee keer). Deze week komt daar een drietal wedstrijden bij. BEAT debuteerde in de Grand Prix de Wallonie en maakt voor de tweede keer de opwachting in het Kampioenschap van Vlaanderen en de Gooikse Pijl.

Afgelopen jaar was Aksel Nõmmela de beste BEAT-renner in Koolskamp op de achttiende plaats. In Gooik werd de sprinter uit Estland (die afgelopen winter overstapte naar Wallonie-Bruxelles) vorig seizoen vijftiende. Piotr Havik wil in het Kampioenschap van Vlaanderen de sprinters ontregelen. Hij gaat voor een alles-of-niets-poging. “Ik probeer gelijkgestemden te vinden om wat roet in het eten van de sprinters te gooien”, zegt hij tegen WielerFlits. “Gooik ligt mij nog het beste van alle drie, dus daar moet alles tactisch en fysiek op zijn plek vallen.”

Kampioenschap van Vlaanderen (20 september)
flag-nl Luuc Bugter
flag-be Yves Coolen
flag-nl Nahom Desale
flag-nl Piotr Havik
flag-gb Adam Lewis
flag-nl Alex Mengoulas
flag-be Guillaume Seye

Gooikse Pijl (22 september)
flag-nl Daniel Abraham
flag-nl Luuc Bugter
flag-be Hoeyberghs
flag-be Guillaume Seye
flag-nl Martijn Budding
flag-nl Piotr Havik
flag-gb Adam Lewis


SEG Racing Academy presenteert derde en vierde aanwinst

SEG Racing Academy heeft na Maikel Zijlaard en David Dekker, twee nieuwe renners voor 2020 vastgelegd. De nu nog 17-jarige junior Milan Paulus maakt komende winter de overstap naar de Nederlandse opleidingsploeg. Ook de 20-jarige Stan Van Tricht maakt de oversteek uit België.

Milan Paulus

Paulus werd dit jaar tweede op het Belgisch kampioenschap tijdrijden U19 en ook in diverse zwaardere rittenkoersen en eendagswedstrijden liet hij zich gelden. Komende week komt hij in Yorkshire in actie tijdens het WK voor junioren. “Ik ben benieuwd welke kwaliteiten ik bij dit team verder kan uitdiepen”, klinkt het alvast enthousiast.

“Tijdens het eerste jaar bij het team, hoop ik te ontdekken tot wat voor renner ik kan uitgroeien”, vertelt Paulus op de website van SEG Racing Academy. “Ik heb een goede tijdrit, maar ik houd mezelf ook goed staande in de heuvels en de bergen. Vanaf onze eerste ontmoeting zag ik hoe professioneel en georganiseerd deze ploeg is. Ze kijken verder dan het U23-circuit en ze doen hun best om het maximale uit hun renners te halen. Ook het programma staat me erg aan. Ik vind het bijvoorbeeld heel vet dat ik straks wedstrijden in Italië kan afwerken.”

Stan Van Tricht
Van Tricht was dit seizoen al tiende in de belofte-edities van de Ronde van Vlaanderen en Luik-Bastenaken-Luik. En als stagiair van SEG Racing Academy stond hij al aan het vertrek van De Kustpijl en de GP de Wallonie. Het WK wielrennen in Yorkshire vormt komende week een van zijn hoofddoelen dit jaar. Komend jaar wil hij bij beste U23-renners zijn in de heuvelklassiekers. “Ik hoop het niveau te bereiken dat vereist is om een waardige profrenner te worden.”

“Ik ben erg blij en gespannen om deel te gaan uitmaken van SEG Racing Academy”, reageert de 20-jarige Belg op zijn nieuwe contract voor het jaar 2020. “Dat ik me dit seizoen al bij de ploeg kon voegen, was een mooie kans om het team beter te leren kennen en om straks een vliegende start te kunnen maken.”


Monkey Town-à Bloc bindt Daemen en Appel

Stijn Daemen tijdens het NK tijdrijden U23 – foto: Cor Vos

Monkey Town-à Bloc heeft met Stijn Appel en Stijn Daemen de eerste aanwinsten voor 2020 binnen. De 20-jarige Limburger komt over van het Belgische Home Solution-Soenens, terwijl de eerste Stijn de stap maakt van clubteam West-Frisia. Teammanager Paul Tabak kreeg naar eigen zeggen heel veel aanvragen voor zijn ploeg, maar de Noord-Hollandse formatie kiest dus in eerste instantie voor de twee Stijnen. De 20-jarige Daemen staat te boek als een talentvolle tijdrijder, terwijl – in 2020 – eerstejaars elite Appel zijn roots heeft liggen in het mountainbiken.

“De ploeg heeft een heel mooi wedstrijdprogramma waarmee ik mijzelf kan ontwikkelen tot betere en completere renner”, vindt Daemen. “Ik heb heel veel zin in volgend jaar. Doordat ik een goede tijdrit in de benen heb, kan ik vaak meedoen voor het klassement in rondes met een tijdrit erin. Afgelopen seizoen heb ik gemerkt dat ik me weer kan mengen in finales van wedstrijden. Dat lukte mij als eerstejaars belofte niet altijd. Ik wil elk jaar blijven groeien en hoop zo een mooie wielercarrière tegemoet te gaan. Mijn grote droom is om ooit een profcontract te tekenen.”

Appel rijdt dit weekend met de Nederlandse selectie het WK Marathon in Zwitserland. “Op mijn zestiende begon ik met mountainbiken op een regionaal niveau. Dat werd al snel nationaal en zelfs in heel de BeNeLux. In 2018 ben ik overgestapt naar op de Marathon-discipline, omdat mij dat beter ligt. Vorig jaar debuteerde ik op het WK. Dit jaar wilde ik ook wat klassiekers rijden op de weg. In mei kreeg ik de kans tijdens de Franse etappekoers Tour du Loiret met West-Frisia. Vervolgens reed ik de hele maand juni op de weg en behaalde ik resultaten waarmee ik mijzelf verraste.”


Tabak wikt en weegt over deelname CRO Race

Paul Tabak op archieffoto in 2014 – foto: Cor Vos

Monkey Town-à Bloc heeft een uitnodiging gekregen om mee te doen aan de CRO Race. Dit is een UCI 2.1-rittenkoers, die vorig jaar nog de Tour of Croatia heette en in april plaatsvond. In 2017 kroonde Vincenzo Nibali zich er tot eindwinnaar, vorig jaar werd Pieter Weening er tweede in het eindklassement. Teammanager Paul Tabak weet nog niet op zijn ploeg deelneemt. “We hebben nog een heel druk programma, met meerdere wedstrijden in Azië”, laat hij aan WielerFlits weten. “Ik heb de organisatie gezegd dat als ze willen dat we meedoen, daar iets tegenover moet staan. Dit weekend of kort daarna denk ik een antwoord te kunnen verwachten.” De CRO Race is van 1 tot en met 6 oktober.


Ploegwatchers

Alecto – Maxim Horssels

BEAT – Nick Doup

Metec-TKH – Julian Dubbeld

Monkey Town-à Bloc – Youri IJnsen

SEG Racing Academy – Youri IJnsen

Vlasman CT – Maxim Horssels

Nieuwstips: [email protected]

Dit artikel delen:

3 Reacties

Oblomov 21 september 2019 om 17:25

Het zou interessant zijn om te weten bij welke profploeg De Kleijn in beeld is…

Vraag me ook af of de Nederlandse continentale ploegen rekening houden met Roompot renners die terugvallen naar dit niveau. Jongens als Asselman, Reinders, Van der Lijke en Van Ginneken zijn toch te jong om te stoppen als er niets komt van pro-continentaal niveau.

0
SnellePelle 22 september 2019 om 08:46

Als ik kijk naar zijn uitslagenlijst gaat hij nooit een prof aanbieding krijgen. Tikkie te oud om het vertrouwen te krijgen dat hij nog kan verbeteren.

In vlakke koersen scoort hij regelmatig, in lastige koersen nooit. En vlak is hij snel maar wordt er regelmatig ook opgelegd door een ander.

En profs rijden niet alleen in Nederland en er is aanbod zat van snelle mannen.

0
Oblomov 22 september 2019 om 12:26

@ SnellePelle

Alleen werd hierboven dus beweerd dat het contract van De Kleijn (nog) niet verlengt is omdat hij in beeld is bij een profploeg, door zijn ploegleider nota bene. Dat hoeft uiteraard geen World Tour ploeg te zijn en het hoeft ook niet als spinter te zijn dat hij in beeld is. Juist sprinters die de snelheid missen voor de absolute top kunnen perfecte lead outs zijn.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone