Nederland vaardigt kleine ploeg af naar WB-cross Tábor

maandag 23 november 2020 om 09:39
Nederland vaardigt kleine ploeg af naar WB-cross Tábor

Lucinda Brand was zondag de beste in Merksplas - foto: Cor Vos

Slechts een kleine selectie Nederlandse crossers reist af naar het Tsjechische Tábor, waar zondag de eerste ronde van de Wereldbeker veldrijden wordt gehouden. De KNWU vaardigt enkel renners af voor de elite-categorieën.

“De gezondheidssituatie in Tsjechië laat pas sinds vorige week weer wedstrijdsport toe en wij raden de sporters aan hun bewegingen buiten het wedstrijdterrein daarom zoveel mogelijk te beperken. Op dit moment mogen alleen profs hun sport beoefenen in ons land, daarom vaardigen wij alleen veldrijders voor de elite-categorieën af”, aldus bondscoach Gerben de Knegt. Een aantal belofte-vrouwen besloot niet op eigen gelegenheid af te reizen naar Tábor.

Mathieu van der Poel ontbreekt; de wereldkampioen duikt pas op 12 december, tijdens de X²O-manche van Antwerpen, weer het veld in. Ook Ryan Kamp en Joris Nieuwenhuis zijn er niet bij in Tábor. Bondscoach De Knegt wilde Kamp wel opstellen, maar zijn deelname aan het WK voor beloften zou daarmee in het gedrang komen; als er een U23-wedstrijd in de Wereldbeker is, mag je niet meedoen bij de profs of een terugkeer naar de U23 kan niet meer.

Bij de vrouwen zijn onder anderen Manon Bakker, Aniek van Alphen en Fem van Empel er niet bij. Ceylin del Carmen Alvarado, Lucinda Brand en Denise Betsema, die dit seizoen al vaker succesvol waren, zijn wèl van de partij.

Elite-mannen
1. Lars van der Haar
2. Corné van Kessel
3. David van der Poel
4. Stan Godrie
5. Maik van der Heijden
6. Gosse van der Meer

Elite-vrouwen
1. Ceylin del Carmen Alvarado
2. Annemarie Worst
3. Lucinda Brand
4. Yara Kastelijn
5. Inge van der Heijden
6. Shirin van Anrooij
7. Denise Betsema
8. Puck Pieterse
9. Sophie de Boer

Dit artikel delen:

14 Reacties

Secondant 23 november 2020 om 10:03

Volgens mij rijdt Gosse van der Meer al zijn wedstrijden in een soort van ‘Tsjechie-cup’, en zit hij daar al in een soort van eigen bubbel toch? Daarom niet gek dat ze hem in Tabor ook opstellen.

Emergo 23 november 2020 om 10:23

Het zegt wel iets over de staat, in de breedte gezien, van het Nederlandse veldrijden bij de mannen.

Oblomov 23 november 2020 om 11:40

Dat jij minachtend doet over Gosse van der Meer zegt inderdaad iets, maar niet wat jij denkt. Van der Meer is een keurige middenmoter die in bijna elk land behalve België en Nederland tot de beste drie veldrijders van zijn land zou behoren.

Juist mooi dat hij aantoont dat je ook een carrière kunt hebben buiten het Belgische circuit.

007 23 november 2020 om 12:08

Oblamov, wat is daar denigrerend aan? Het is gewoon de realiteit. Als je door Van der Poel/Van Aert op geregeld 5-6 minuten wordt gereden of zelfs gelapt wordt ben je geen keurige middenmoter. Ongeacht uit welk land je komt, gezien het een veredelde Belgische volkssport is.

Wel met je eens dat hij aantoont dat je een mooie carriere in het buitenland kan hebben. Niks dan respect daarvoor, gezien hij veel dingen zelf moet regelen.

HoofdIsVrij 23 november 2020 om 10:22

Wat is er eigenlijk met Thalita de Jongh gebeurd?

Oblomov 23 november 2020 om 11:26

Nooit hersteld van die blessure in Hoogerheide en de fysieke en mentale problemen die daar op volgden.

Zo nu en dan een interview met de boodschap dat alles nu weer in de goede richting gaat, maar nooit de bijbehorende resultaten. Zelfde met Jens Dekker en zijn ademhalingsproblemen.

Massimo Bataille 23 november 2020 om 11:35

Ik vraag me ook af wat er met vrouwen als Maud Kaptheijns en Sophie de Boer is gebeurd.
Waren ook toppers 3-5 jaar geleden en rijden nu rond voor plaatsen 30+.
Ik hoop voor hen dat ze toch gemotiveerd blijven om te blijven strijden als je gewoon was om vooraan te rijden

Nico Dick 23 november 2020 om 12:06

Maud Kaptheijns wordt binnenkort geopereerd. Ze kampt met een vernauwing aan de liesslagader

Maillot à Pois 23 november 2020 om 12:08

Geerte Hoeke?
Had die haar carrière niet beëindigd?

Murcia 23 november 2020 om 12:16

Sophie de Boer heeft te maken gehad met overtraindheid en een burnout, maar ik denk dat het voor haar ook heel moeilijk gaat worden om het gat met de huidige top te dichten.

KnightBiker 23 november 2020 om 12:46

Maar dat duurt nu al jaren… Vos is er wel in 1 tot 2 jaar van herstelt maar Sophie de boer heeft nooit meer iets laten zien. Tenzij ze er lol in heeft altijd bij de laatste te finishen moet ze zich afvragen of het nog zin heeft.

ChefSpijker 23 november 2020 om 16:02

Blijft toch krom dat Kamp, Ronhaar, Hendrikx etc van de Nederlandse regering niet in de beloftenwedstrijd mogen meedoen in Tabor, terwijl ze de week erop wel gewoon weer met een deel van die jongens in dezelfde wedstrijd rijden. En ze op dezelfde locatie in Tabor wél mogen deelnemen als ze bij de profs meedoen. Totaal geen maatwerk in die regeltjes.

nhou 23 november 2020 om 20:40

Toch opmerkelijk dat Shirin en Puck wel meedoen bij de Elite. Die zullen toch ook nog een WK voor beloften willen rijden?

ChefSpijker 23 november 2020 om 22:24

Bij de dames zijn er geen beloftenwedstrijden in de World Cup. Hebben wel een apart klassement, maar rijden al jaren hun wedstrijd gelijk met de elite.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair