Nederland en België bundelen krachten in U23 Road Series

woensdag 1 augustus 2018 om 13:18
Nederland en België bundelen krachten in U23 Road Series

De Nederlandse en de Belgische wielerbond zetten vanaf volgend jaar een regelmatigheidscriterium voor beloftenkoersen op. Dat meldt de KNWU. De U23 Road Series zal bestaan uit negen wedstrijden van maximaal 170 kilometer.

De wedstrijden worden verreden door twintig teams die in elke wedstrijd van start zullen gaan. Namens Nederland nemen de acht districtsploegen en de nationale selectie als vaste ploegen deel. Het is toegestaan om voorde disctrictsploegen renners van continentale teams te selecteren. Daarnaast worden er per wedstrijd vijf wildcards uitgedeeld.

Brussel-Opwijk is op 3 maart de eerste wedstrijd op de kalender. Vijf koersen worden in België verreden, vier in Nederland. De Kersenronde in Mierlo (30 mei) en het Zeeuws-Vlaams Wielerweekend (13/14 juli) keren terug op de kalender. De Hel van Voerendaal en de Omloop van Midden-Brabant completeren de Nederlandse inbreng.

Dit artikel delen:

6 Reacties

rahimns 1 augustus 2018 om 13:22

Goede ontwikkeling … hier worden we als wielerland zeker niet minder van.

storm-biker 1 augustus 2018 om 14:13

“Geografisch evenwichtig verdeeld” voor iedereen onder de rivieren wel ja ;)
Voor de Nederlandse ploegen en clubs waardeloos dit, grote onzekerheid of en wie er van je beloftes ergens mogen starten en renners die in een spagaat komen tussen het programma van hun eigen ploeg en een uitnodiging van het district.

Wielerfan1987 1 augustus 2018 om 14:15

Het lijkt mij heel goed voor de Nederlandse beloften om zich vaker tegen Belgische leeftijdsgenoten te meten, en ook zeker in van die typische Belgische koersen die altijd iets speciaals van een renner vragen

Wielerfan1987 1 augustus 2018 om 14:35

@storm-biker

Ik zie dat probleem voor de renners en ploegen niet zo.

Zo’n heel druk programma draaien de meeste Nederlandse ploegen niet, daarnaast zullen er bij die ploegen altijd renners buiten de selecties vallen die op deze manier dan toch nog een mooi programma kunnen rijden.

Tevens zijn deze wedstrijden dan weer een mooi selectie criterium voor de renners hun ploegleiders en de bondscoaches.

Jacco van Stierop 1 augustus 2018 om 18:58

Een competitie voor Belgische en Nederlandse beloften, begrijp ik. Waarom heet het dan ‘Road Series’?

Jowinho 1 augustus 2018 om 21:23

@Jacco: Je kan het moeilijk Keuken kampioen wielercompetitie noemen.

Volg hier

Net binnen

Populair

Materiaalzone