Navardauskas succesvol behandeld aan hartritmestoornissen

Navardauskas succesvol behandeld aan hartritmestoornissen
zaterdag 2 september 2017 om 16:47

Ramunas Navardauskas is vrijdag in het ziekenhuis van München succesvol behandeld aan hartritmestoornissen. Dit meldt zijn ploeg Bahrain Merida op de website.

Eind juni bleek uit medisch onderzoek dat Navardauskas last had van hartritmestoornissen. Toen werd nog verondersteld dat hij na een rustperiode weer op de fiets kon kruipen. “Ik hoop dat het gewoon oververmoeidheid is na twee zware seizoenen en dat ik snel weer op de fiets kan stappen”, waren toen nog de woorden van de rijzige Litouwer.

Een ingreep bleek na verder onderzoek toch noodzakelijk. Deze is naar eigen zeggen goed verlopen. “Ik voel me goed, en herstel op de best mogelijke manier”, aldus de coureur van Bahrain Merida. Volgens teamdokter Carlo Guardascione is volledig herstel mogelijk. “Hij zal de komende zes tot acht weken bloedverdunners moeten nemen. Hierna zal hij opnieuw medische en fysieke testen moeten ondergaan om te zien of hij volledig hersteld is. Hij kan echter al wel op de rollen trainen.”

De 29-jarige Navardauskas – die in 2014 een Tourrit won en een jaar later brons veroverde op het wereldkampioenschap in het Canadese Richmond – begon het seizoen nog goed voor zijn nieuwe werkgever, met ritwinst in de Vuelta Ciclista a la Provincia de San Juan. Zijn laatste koers dateert van half juni, toen hij moest opgeven in de slotrit van het Critérium du Dauphiné.

Dit artikel delen:

2 Reacties

klassementsrenner 2 september 2017 om 21:14

Hopen dat hij goed terug komt. Navardauskas is een goede renner die voor verrassingen kan zorgen.

Mwielerfan 3 september 2017 om 09:13

Canadese Richmond?

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair