Nationale sprintkampioenen komen naar Zesdaagse Rotterdam

vrijdag 22 november 2019 om 15:00
Nationale sprintkampioenen komen naar Zesdaagse Rotterdam

foto: Cor Vos

De nationale baansprinters geven acte de présence tijdens de Wooning Zesdaagse van Rotterdam. In de strijd om de Sprint Cup komen de wereldkampioenen teamsprint Jeffrey Hoogland, Roy van den Berg en Harrie Lavreysen in actie.

Hoogland, Van den Berg en Lavreysen prolongeerden eerder dit jaar samen met Matthijs Büchli (die er in Rotterdam niet bij is) de wereldtitel op de teamsprint. Het was niet hun enige wapenfeit dit seizoen, want ook in de Wereldbeker en tijdens de Europese kampioenschappen bleken de nationale teamsprinters nauwelijks de kloppen.

Hoogland en Lavreysen behoren ook op de individuele nummers tot de wereldtop. Lavreysen werd wereldkampioen sprint door in de finale Hoogland te verslaan; Hoogland draaide tijdens de Europese kampioenschappen de rollen om en greep daar, voor het thuispubliek in Apeldoorn, de titel. Lavreysen op zijn beurt pakte er op de Keirin de Europese titel.

Hoogland en Van den Berg vormen samen een team tijdens de Rotterdamse Six, terwijl Lavreysen is gekoppeld aan Sam Ligtlee. De Pool Mateusz Rudyk (de nummer drie op de sprint tijdens het afgelopen WK) en de Tsjech Tomáš Bábek (vice-wereldkampioen op de Kilometer in 2017) maken het deelnemersveld om de Sprint Cup compleet.

Hoofdprogramma
Ook het startveld van het hoofdprogramma van de Wooning Zesdaagse krijgt steeds meer vorm. Vorige week kondigde de organisatie het achtste koppel aan, Niki Terpstra en Iljo Keisse. De twee oud-ploeggenoten van Quick-Step wisten samen al drie keer de wedstrijd in Rotterdam te winnen.

De Wooning Zesdaagse vindt van 2 t/m 7 januari plaats.

Dit artikel delen:

1 Reactie

west 22 november 2019 om 15:26

Jammer dat er geen NL vs Beat is…

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair