Niki Terpstra en Iljo Keisse herenigd in Zesdaagse van Rotterdam

Niki Terpstra en Iljo Keisse herenigd in Zesdaagse van Rotterdam

Terpstra en Keisse in 2015 - foto: Cor Vos

Niki Terpstra en Iljo Keisse zijn tijdens de aankomende Wooning Zesdaagse van Rotterdam weer een team. De twee oud-ploeggenoten van Quick-Step wisten samen al drie keer de baanwedstrijd in Ahoy Rotterdam te winnen. “Iljo is gewoon de allerbeste zesdaagserenner van de afgelopen jaren”, aldus Terpstra, die zijn wens uitsprak om weer te koppelen met Keisse.

In 2013, 2014 en 2015 waren Terpstra en Keisse onverslaanbaar in de Zesdaagse van Rotterdam. De Belgische hardrijder wist ook in 2007 (met Robert Bartko) en 2010 (met Danny Stam) te winnen in de havenstad. Terpstra wist de voorbije editie zelfs nog te winnen, toen met zijn Franse ploeggenoot Thomas Boudat van Total Direct Energie.

Tactisch inzicht
“Hij bezit een prachtige mix van snelheid en uithouding op de baan”, zegt Terpstra over Keisse. “En zijn tactisch inzicht is ongelofelijk. Daarnaast kunnen we het heel goed vinden samen en heeft hij als ploeggenoot vaak een enorme bijdrage geleverd aan mijn grootste successen op de weg.”

Ook voor organisator Michael Zijlaard is de komst van Keisse een hoogtepunt. “Wij zijn superblij dat Iljo weer in Rotterdam kan starten. De laatste jaren liet zijn programma het niet toe, maar nu was de mogelijkheid er gelukkig wel”, zegt de manager van het stoppende Roompot-Charles. “We hebben nu al een aantal topkoppels vastgelegd die hen het vuur aan de schenen gaan leggen en dat is mooi.”

Deelnemende koppels Wooning Zesdaagse 2020 (8 van de 13)
flag-nl flag-be Niki Terpstra – Iljo Keisse
flag-es flag-es Albert Torres – Sebastián Mora
flag-be flag-be Kenny De Ketele – Robbe Ghys
flag-pl flag-pl Daniel Staniszewski – Wojciech Pszczolarski
flag-be flag-be Jasper De Buyst – Tosh Van der Sande
flag-nl flag-nl Yoeri Havik – Wim Stroetinga
flag-be flag-nl Moreno De Pauw – Jan Willem van Schip
flag-nl flag-nl Maikel Zijlaard – Ramon Sinkeldam

Dit artikel delen:

1 Reactie

52voor11achter 14 november 2019 om 15:53

Ze kunnen samen tot zes tellen!

Headlines

Materiaalzone

Populair