Nathan Haas kiest voor nieuw avontuur bij Cofidis

vrijdag 30 augustus 2019 om 10:07
Nathan Haas kiest voor nieuw avontuur bij Cofidis

foto: Cor Vos

Nathan Haas zal de komende twee seizoenen uitkomen voor het Franse Cofidis. De 30-jarige Australiër koerst nu nog in het tenue van Katusha-Alpecin. “Het voelt een beetje als thuiskomen”, zo laat de nieuwe aanwinst weten in een perscommuniqué. Haas tekent voor twee jaar.

De renner uit Brisbane heeft bewust gekozen voor Cofidis. “Ik heb acht jaar op een Franse school gezeten. De ploeg voelt dan ook een beetje als mijn tweede thuis. Ik ben fan van de mentaliteit binnen het team: alles geven en geen spijt hebben van bepaalde keuzes. Ik hoop deel te nemen aan de Amstel Gold Race en de Ardennenklassiekers.”

“Maar ik ben ook bereid om de ploeg te helpen en dan met name Elia (Viviani, red.)”, aldus Haas. Teammanager Cédric Vasseur is maar wat blij met het aantrekken van de Australiër. “Nathan koerst al enkele seizoenen op het hoogste niveau en weet hoe je moet winnen. Hij zal ook zorgen voor een frisse wind.”

De ervaren Haas treedt in de voetsporen van Stuart O’Grady, de (voorlopig) laatste Australiër die uitkwam voor Cofidis. Haas won in het verleden al de Tour of Britain, de Japan Cup en een etappe in de Ronde van Burgos en de Tour of Oman. Daarnaast werd hij twee jaar geleden nog vierde in de Amstel Gold Race.


Overzicht: Wielertransfers 2020

Dit artikel delen:

12 Reacties

Secondant 30 augustus 2019 om 10:14

Misschien wordt het bericht later nog aangevuld.. maar “het voelt een beetje als thuiskomen” klinkt toch raar voor een renner die nog nooit in Franse dienst heeft gereden.

Chasse_patate 30 augustus 2019 om 10:21

Hij zegt toch dat hij 8 jaar op een Franse school heeft gezeten. Daarom voelt het als thuis komen.

Secondant 30 augustus 2019 om 10:26

Dat zeg ik al: misschien dat het bericht nog wordt aangevuld. Het stond al online toen enkel de eerste alinea getypt was.

Iets met de klok en de klepel.

Samlambeej 30 augustus 2019 om 10:48

Ik wordt een beetje moe van dat Cofidis.

Sauerpraum 30 augustus 2019 om 19:08

Ik word een beetje moe van al dat soort net-niet ploegen, zoals CCC, Katusha en Dimension Data… zijn pure pelotonvulling. Missen als kiespijn, lachen met boeren, prikboertjes van teveel Fanta, enzo

Scott Sunderland 30 augustus 2019 om 11:34

Deze twee Katusha jaren waren wel héél slecht voor Haas. Dat was echt een mismatch van jewelste. Kwam tegelijkertijd met Kittel in de ploeg…

ChefSpijker 30 augustus 2019 om 13:14

Katusha is voor nagenoeg elke renner een mismatch. Idem voor Dimension Data. Renners worden doorgaans enkel slechter bij die ploegen.

Scott Sunderland 30 augustus 2019 om 17:52

Ja bij DD is het ook vaak drama. Deze Vuelta bijvoorbeeld : Meintjes en O’Connor rijden echt niet goed. Zo’n O’Connor is toch best een talent. Maar niet momenteel.

koos1 30 augustus 2019 om 11:43

Bij Cofidis zijn ze flink bezig met inkopen en ook opvallend vooral niet-Franse renners. Voor volgend jaar hebben ze daar een ploeg die op alle terreinen kan winnen, als is het altijd nog maar afwachten hoe het gaat lopen.

Maenhout 30 augustus 2019 om 14:00

Misschien willen ze promoveren naar de ‘eredivisie’?

Scott Sunderland 30 augustus 2019 om 11:53

Ik vind Haas overigens best passen bij een ploeg als Cofidis, vooral gevoelsmatig. In de Franse westrijden kan hij het best goed gaan doen. AGR kan hij aan, mits in supervorm. LBL is te zwaar qua parcours. Daar is hij te weinig klimmer voor.

west 30 augustus 2019 om 18:10

Nog zo’n subtopper die zijn carrière ten gronde heeft zien gaan bij een van de grote twee (prutsteams).

Headlines

Materiaalzone

Populair