‘Nairo Quintana verkiest Vuelta boven Giro in 2022’

vrijdag 7 januari 2022 om 13:42
‘Nairo Quintana verkiest Vuelta boven Giro in 2022’

foto: Cor Vos

De kans bestaat dat Nairo Quintana de Giro d’Italia overslaat dit jaar. De Colombiaanse kopman van Arkéa-Samsic leek van plan om de Giro te combineren met de Tour de France, maar zijn manager Giuseppe Acquadro hint op een combinatie Tour-Vuelta voor Quintana.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Acquadro laat in gesprek met de Spaanse journalist Javier Ares weten dat de kans groot is dat Quintana de Giro d’Italia links laat liggen. De 31-jarige klimmer won de Italiaanse ronde nochtans in 2014 en werd er tweede in 2017.

Nadat bekend werd dat Arkéa-Samsic in 2022 alle drie grote rondes mag rijden, was de weg vrij voor de combinatie Giro-Tour voor Quintana. Vorig jaar deed Arkéa-Samsic nog een poging bij RCS om een wildcard te bemachtigen, omdat de Colombiaan graag terug wilde keren na zijn succesvolle jaren in Italië.

Arkéa-Samsic heeft het programma van Quintana nog niet bevestigd, maar volgens zijn manager geeft hij de voorkeur aan de Vuelta dit seizoen. Die ronde wist hij in zijn periode bij Movistar te winnen, in 2016. Daarnaast start Quintana in de Tour de France, die van grote waarde voor zijn Franse ProTeam.

Dit artikel delen:

12 Reacties

Murcia 7 januari 2022 om 13:58

Voor die twee miljoen per jaar is de dubbel Tour, Vuelta ook wel het minste wat hij kan doen. En juist doordat hij geen man meer is voor het klassement biedt dit kansen als rittenkaper maar met zijn blessure leed in het achterhoofd wordt dat nog een hels karwei. Is verder en verder aan het wegzakken. Zijn contract loopt echter af dus moet hij wat laten zien om een hoog salaris te behouden.

0
vincenzo 7 januari 2022 om 14:09

Dit artikel wekt de indruk dat het winnen van een ronde in het (verre) verleden een reden zou moeten zijn om er voortaan elk jaar terug te keren. Terwijl winnen van een ronde allang het doel niet meer is van Quintana.

0
Alucard 7 januari 2022 om 14:31

Sympathieke knul, die vroeg piekte en sinds zijn 26e elk jaar slechter presteert.

Benieuwd in hoeverre dat straks ook geldt voor de jonge sterren van vandaag.

0
Koers 7 januari 2022 om 14:37

Het knapste aan die zege in 2014 vind ik dat hij toen al 50 jaar was.

0
lo squalo dello Stretto 7 januari 2022 om 14:54

Jammer, in de Giro zou hij het meeste kans maken. Hopelijk doet Arkéa-Samsic dan ook afstand van hun wildcard want anders hebben ze echt geen meerwaarde tov een Italiaans ProConti-team

0
Reutemeteut 7 januari 2022 om 15:47

Bouhanni zou in deze aanstaande Giro eigenlijk wel z'n lol op kunnen.

0
Ronellenfitsch 7 januari 2022 om 16:00

Barguil wil graag een Giro rit winnen, denk niet dat Arjen vrijwillig van deelname afziet. Overigens kun je met dezelfde redenatie ook Alpecin oproepen om startrecht in te leveren …

0
Ronellenfitsch 7 januari 2022 om 16:00

Arkea dus ipv Arjen?

0
Wheely 7 januari 2022 om 16:30

Als ik dit artikel lees lijkt de titel toch niet helemaal te kloppen, althans ik vraag me af of het wel “Quintana’s choice” is.

0
Maillot à Pois 7 januari 2022 om 16:39

Giro-Vuelta zou uiteraard een betere combinatie zijn voor Nairo, maar dat zal wel geen optie zijn voor Arkea

0
Cochise 7 januari 2022 om 16:48

De manager van de renner die een ballonnetje oplaat over z’n programma, dan weten we wat de bedoeling is…

0
Scott Sunderland 7 januari 2022 om 16:57

Quintana heeft volgens mij steeds gezegd dat hij de Giro wil rijden. Mijn hypothese is dat men bij Arkea hem liever wil zien presteren in de Tour qua publiciteit en dat een deelname aan de Giro wellicht ten koste gaat daarvan. Quintana is mogelijk ook wel veel van zijn status verloren in de ploeg. En hij heeft derhalve minder in te brengen qua keuzes van de ploegleiding.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone